Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nov datum evakuacije: 17. marec

DATUM OBJAVE 05. marec 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Zaradi najdbe dveh neeksplodiranih letalskih bomb iz druge svetovne vojne na območju novogoriške železniške postaje smo sprva predvideli datum evakuacije prebivalcev in nevtralizacije bomb v nedeljo, 10. marca 2024. Po včerajšnjem sestanku predstavnikov civilne zaščite in policije z novogoriškim županom Samom Turelom in s pristojnimi na italijanski strani na goriški prefekturi je bila sprejeta odločitev, da bo nov datum evakuacije predvidoma nedelja, 17. marec 2024.

V prihodnjih dneh bodo člani Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi do konca pregledali območje na novogoriški železniški postaji in ugotavljali morebitno dodatno prisotnost neeksplodiranih ubojnih sredstev. V prihodnjem tednu bodo po vnovičnem sestanku pristojnih na obeh straneh meje, v ponedeljek, 11. marca, usklajeno z italijansko stranjo stekli postopki priprave na dan evakuacije in obveščanje.

Pirotehniki pregledujejo teren na območju ob železniški postajiVozilo Civilne zaščite