Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odkrita že tretja neeksplodirana letalska bomba

DATUM OBJAVE 07. marec 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na delovišču ob novogoriški železniški postaji so člani Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) danes dopoldne odkrili že tretjo neeksplodirano bombo iz II. svetovne vojne. Leži na razdalji 30 m severno od nekdanjega maloobmejnega prehoda v Solkanu. Gre za letalsko bombo, teže 100 kg, z enim vžigalnikom. Nadaljnja identifikacija še poteka, bomba je pod nadzorom.

Po opravljeni identifikaciji jo bodo pirotehniki ponovno zakrili z zemljo in jo zavarovali, da bo lahko varno počakala do onesposobitve, ki bo opravljena istega dne kot za prvi dve bombi. Dela na območju železniške postaje in železniški promet se lahko nemoteno odvijajo dalje.

Člani Državne enote za varstvo pred NUS nadaljujejo s pregledom terena na severni strani novogoriške železniške postaje z globinskimi detektorji kovin in geo radarjem.

Nov datum evakuacije je predvidoma nedelja, 17. marec 2024. Več bo znanega v ponedeljek po sestanku s pristojnimi na obeh straneh meje.

Foto: Civilna zaščita

Lokacija tretje neeksplodirane bombeBomba