Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Cilj 3. etape bo v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 27. marec 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Tudi letos bo kolesarska karavana v okviru letošnje jubilejne 30. kolesarske dirke Po Sloveniji prispela na Goriško. V petek, 14. junija 2024, bo ob 15. uri cilj letošnje 3. etape dirke v Novi Gorici. Poseben značaj etapi bo dodala čezmejna trasa, saj bodo kolesarji prečkali državno mejo in se nato vrnili v Slovenijo. V Novi Gorici, ki bo prihodnje leto Evropska prestolnica kulture, se že pripravljamo na gostoljuben sprejem tako kolesarjev kot vseh kolesarskih navdušencev.

Kot so na današnji predstavitvi kolesarske dirke Po Sloveniji poudarili organizatorji, bo za tretjo etapo značilna izredno razgibana trasa od Ljubljane do Nove Gorice, ki bo že nakazala, kateri kolesarji se bodo borili za končno zmago: »Po spustu v Ajdovščino je trasa etape izredno razgibana. Dva vzpona na Ravnico in trasa čez Goriška Brda sigurno zadostujeta za prvi resni test najboljših na letošnji dirki. Po Goriških Brdih bo kolesarska karavana prečkala tudi državno mejo z Italijo, s tem pa bo dirka prvič v zgodovini povezala vse štiri sosednje države s Slovenijo. Po dolgem času bo cilj spet na Kidričevi cesti v Novi Gorici.«

Bogdan Fink, direktor dirke, je izpostavil: »Nova Gorica je v zadnjih letih tradicionalni partner kolesarske dirke Po Sloveniji. Zahvaljujem se vsem na novogoriški mestni občini, vsem navijačem in vsem ostalim, ki podpirajo dirko. Po izredno uspeli etapi leta 2022 na Sveto Goro smo se v letošnjem letu odločili, da bo cilj v središču Nove Gorice, s tem da se bodo kolesarji kar nekaj časa vrteli okoli Nove Gorice. V zadnjem delu bomo vključili še italijanski del in to bo neke vrste uvod v Novo Gorico kot športno mesto, ki se bo nato prekvalificiralo še v Evropsko prestolnico kulture

Poudaril je še, da je kolesarska dirka Po Sloveniji ambasador slovenskega športa in Slovenije. Pomeni izredno priložnost za promocijo Slovenije. V neposrednem prenosu bo dirka predvajana na drugem programu TV Slovenija in na Eurosportu. Kot je navedla mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je lani dirko na Eurosportu spremljalo 10 milijonov gledalcev, letos pa v televizijskih prenosih načrtujejo doseči 13 milijonov gledalcev ter 3 milijone spletnih uporabnikov.

Na novogoriški mestni občini pričakujemo, da bomo s skupnimi močmi z lokalnim prebivalstvom in kolesarskimi navdušenci celotni kolesarski karavani izkazali lepo gostoljubje ter obenem dobro promovirali naše kraje.

Slika etape od Ljubljane d Nove Goricemag. Maja Pak, direktorica STO