Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nekdanja stavba Nove KBM v Novi Gorici bo dobila novo vsebino

DATUM OBJAVE 15. maj 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

V  Novi Gorici se v zadnjem času na področju zagotavljanja ustreznih pogojev za zdravstveno dejavnost odvija veliko aktivnosti. Pred nedavnim smo javnosti predstavili potek gradnje prizidka novogoriškega zdravstvenega doma, ki bo rešil marsikatero prostorsko zagato in bo zgrajen do novembra letos. Tokrat pa napovedujemo obnovo nekdanje stavbe Nove KBM, ki bo v večjem delu namenjena izvajanju storitev osnovnega zdravstva in zobozdravstva. Pogodbo z izvajalcem obnove, podjetjem Adaptacije – Vzdrževanje d. o. o., so župan Samo Turel, direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec in direktor Zobozdravstvenega varstva Nova Gorica Goran Štekar podpisali danes. Obnova stavbe naj bi bila zaključena do septembra letos.

Zdravstveni dom Osnovno varstvo Nova Gorica bo sofinanciral in uporabljal prostore v 2. in 3. nadstropju, zobozdravstvo 4. nadstropje, novogoriška mestna občina pa 1. nadstropje. V tem nadstropju bo mestna občina umestila Center za pomoč na domu (pod okriljem Doma upokojencev NG) in upravo Vrtca Nova Gorica. Skupna vrednost investicije je 866.340 €. Od tega bo mestna občina prispevala 250.750,80 €, zdravstveni dom 456.614,30 € in zobozdravstvo 158.975,59 €.

Župan Samo Turel je po podpisu pogodbe povedal: »Za nakup stavbe smo se odločili predvsem zaradi stiske naših javnih zavodov s področja zdravstva. Namen je zagotoviti čim bolj kvalitetne in ustrezne prostore za dobro in strokovno delo naših javnih zavodov s področja zdravstva. Sofinanciranje prenove smo si razdelili, skupni znesek je nekaj čez 860.000 evrov za ureditev vseh štirih etaž. Prenova se bo začela v kratkem, pogodba je podpisana, izvajalec bo imel na razpolago 120 dni za izvedbo del. Avgusta naj bi zaključili s prenovo in prostore predali v uporabo. To so prepotrebni prostori za določen del dejavnosti, ki sedaj bodisi gostuje v najetih prostorih, bodisi je razseljen na več lokacijah po mestu. Želja je, da se jih poenoti, jih namesti na eno mesto in tako omogoči čim bolj kvalitetno delo.«

Petra Kokoravec, direktorica Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica, je pojasnila: »Zdravstveni dom bo s temi prostori pridobil dve nadstropji. Vanju bomo selili Center za krepitev zdravja in Center za duševno zdravje otrok in mladine, vsakega v svoje nadstropje. Center za krepitev zdravja je bil sedaj razseljen na dveh lokacijah. V trgovski hiši smo prostore najemali, OŠ Kozara pa nam je odstopila uporabo njihovih prostorov. Na ta način bomo dejavnost umestili v svoje prostore na eni lokaciji, kar bo za uporabnike bistveno bolj prijazno. Center za duševno zdravje otrok in mladine izvajamo v naših prostorih, na Ulici Gradnikove brigade, vendar so prostori s širitvijo dejavnosti postali premajhni. Tako bomo pridobili prostore, da bomo lahko normalno izvajali vso dejavnost. Istočasno pa vidimo veliko prednost, da bomo ti dve dejavnosti, ki sta skozi naše oči tako rekoč neinfektivni, ker v obe dejavnosti hodijo zdravi ljudje oziroma obiskovalci, umestili na ločeni lokaciji, kar je tudi z vidika prenosa okužb zelo pozitivno. Čim bo obnova zaključena in bodo vzpostavljeni pogoji, se bomo preselili, ker prostore nujno potrebujemo. To bo verjetno konec septembra ali v oktobru. »

Goran Štekar, direktor Zdravstvenega doma Zobozdravstveno varstvo Nova Gorica, je o načrtih povedal: »V nove prostore bomo selili dejavnosti uprave, zobne preventive, arhiva, hkrati pa bomo pridobili večjo dvorano, v kateri bomo lahko imeli predavanja, sestanke oz. druge dejavnosti. Do sedaj smo imeli upravo v najetih prostorih v industrijski coni Nova Gorica. Zobna preventiva je trenutno v stavbi stare ambulante v kletnih prostorih. Arhiv je porazdeljen v več prostorih v mestu, medtem ko dvorane, v kateri bi lahko izvajali predavanja, do sedaj nismo imeli.«

Foto: Ana Rojc

Udeleženci novinarske konference sedijo za mizo v Zeleni dvorani novogoriške Občinske palače. Za mizo, ki poteka po sredini dvorane, sedijo predstavniki MONG , skupaj z županom, ter predstavniki zdravstvenega doma Nova Gorica in zobozdravstvenega doma . Pred mizo sedijo novinarji. Konferenco se snema.Z leve proti desni. Goran Štekar, Petra Kokoravec, Samo Turel, Miran Mihalič podpisujejo pogodbo. Osebe na sliki podpisujejo pogodbo z nasmeškom na obrazu.