Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Glasovanje za participativni proračun

DATUM OBJAVE 10. junij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Od 1. junija do 15. junija 2024 imate možnost glasovati za projekte participativnega proračuna MONG za obdobje 2024 – 2026, ki jih je komisija predala na glasovanje in ustrezajo kriterijem participativnega proračuna. Projekti, ki niso ustrezali kriterijem participativnega proračuna MONG, so bili izločeni.

Glasovanje bo na voljo od 1. junija 2024 s pomočjo uporabe spletne platforme Participativni proračun na spletni strani Mestne občine Nova Gorica. Glasuje se tako, da posamezen občan izbere eno samo območje in znotraj izbranega območja izbere lahko več projektov, do zapolnitve splošne kvote, ki je določena za posamezno območje participativnega proračuna (100.000 EUR ali 110.000 EUR). Koliko projektov bodo izbrali, je odvisno tudi od tega, koliko je finančno ovrednoten posamezen projekt. Lahko pa seveda izberejo samo en projekt.

Pogoj za glasovanje: glasujejo lahko osebe, stare vsaj 15 let, ki so občani Mestne občine Nova Gorica. Za glasovanje je potrebna EMŠO številka.

Postopek glasovanja:

  1. Registracija (kot pri oddaji projektov). Najprej se registrirate s svojim e-naslovom, na vaš e-naslov dobite potrditveni mail in nato glasujete za vaše naj projekte. Pri registraciji boste potrebovali svojo EMŠO številko.
  2. Glasovanje za projekte (označite projekte, ki jih podpirate). 

V naslednjih terminih pa smo na voljo za pomoč pri glasovanju na sedežu Mestne občine Nova Gorica (7. 6., 10. 6., 11. 6., 13. 6. in 14. 6. 2024 med 9. in 12. uro ter med 14. in 16. uro ter 12. 6. 2024 med 9. in 12. uro ter med 14. in 18. uro) in na sedežu posameznih krajevnih skupnosti po občini na dan 15. 6. 24 med 9. in 12. uro. Glasovanje za projekte poteka v vseh primerih preko spletne platforme, le na navedene termine bo v pomoč občanom dežurna oseba.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti