Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Več kot 100 dogodkov za nepozabno Goriško poletje 2024

DATUM OBJAVE 11. junij 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Goriško poletje se ponovno vrača in prinaša nepozabno poletno dogajanje z več kot 100 dogodki, ki bodo popestrili poletne dni od 13. junija do 31. avgusta 2024. Program, ki ga je pripravil Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ob podpori Mestne občine Nova Gorica in v sodelovanju s številnimi lokalnimi akterji, ponuja pester nabor prireditev na različnih lokacijah v mestu, na podeželju in čez mejo.

Goriško poletje bomo uradno odprli 14. junija, ko bo Novo Gorico obiskala kolesarska karavana dirke Po Sloveniji. V večernih urah pa bo dogajanje popestril nastop Tatjane Mihelj in ABBAmia ob 60. obletnici Krajevne skupnosti Nova Gorica. Glasbeno obarvan bo tudi že večer prej, s prvim izmed treh Glasbenih večerov Tabor. Na prvi poletni dan, 21. junija, se bo ob 16. uri v središču Nove Gorice začel Praznik glasbe, ki je del priznane mednarodne pobude 'Fête de la Musique'. Glasbeni nastopi se bodo odvijali vse do 23. ure na več lokacijah po mestu, vrhunec pa bo ob 21. uri na Ploščadi Silvana Furlana s koncertom skupine Katalena.

Med večjimi dogodki gre omeniti koncert Slavka Ivančiča in skupine Flirrt, ki bosta na sporedu 19. julija in 23. avgusta, ter Festival SAXGO24, ki se začenja 28. junija na Ploščadi Silvana Furlana v Novi Gorici. Z julijem si boste lahko v Domu upokojencev Nova Gorica ogledali prvo predstavo iz niza 27. Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica. Med festivalskimi prireditvami napovedujemo Letni kino Silvana Furlana (od 24. julija do 31. julija), Mednarodni festival Glasbe sveta (od 25. julija do 3. avgusta) ter Poletno sceno (od 24. junija do 6. julija).

Poleg osrednjih dogodkov bo poletne dni popestrilo tudi veliko prireditev lokalnih društev, kot so praznik Šempasa Mohorjevo, B'ndimska kvatrnica v Braniku, Praznik polente in Poletna polenta, krajevna praznika Kromberk-Loke in Prvačina ter Kulturno-etnološka prireditev Kovaški odmev.

Goriško poletje se bo zaključilo v velikem slogu z Dnevom ljubiteljske kulture, kjer se bodo predstavila kulturna društva, ki so del Zveze kulturnih društev Nova Gorica. Dan bo obogatil gastronomski festival Okusi brez meja na Delpinovi ulici, za glasbeno poslastico pa bo poskrbel tradicionalni koncert Goriškega pihalnega orkestra z uspešnicami skupine Queen.

Občani boste v tem tednu prejeli zgibanko s programom poletnih prireditev »Goriško poletje 2024«, ki bo vključevala dogodke do 9. julija, drugi del zgibanke sledi v začetku julija. Zgibanka bo na voljo tudi v Turistično-informacijskem centru v Novi Gorici. Celoten program dogodkov je v elektronski obliki na voljo na spletni strani Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, na uradnem turističnem portalu Vipavska dolina ter na spletni strani Mestne občine Nova Gorica v zavihku Goriško poletje.

Vabimo vas, da se pridružite dogodkom Goriškega poletja 2024 in skupaj z nami ustvarite nepozabne poletne spomine.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti