Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Začeli smo z urejanjem regijskega Centra za krepitev zdravja

DATUM OBJAVE 23. november 2018
VIR

Na Mestni občini Nova Gorica smo začeli z urejanjem Centra za krepitev zdravja v stavbi OŠ Kozara Nova Gorica, za katerega smo prejeli sredstva v višini 251.915,95 evrov. Dela na 148,90 m2 neto površin bodo obsegala prestavitev obstoječih pomožnih prostorov in dela kotlovnice ter ureditev pisarniških prostorov, sanitarij in večnamenskih prostorov za izvedbo skupinsko vodenih programov.

Mestna občina Nova Gorica bo prostore Centra za krepitev zdravja vzpostavila v sodelovanju z Zdravstvenim domom Osnovno varstvo Nova Gorica, ki je v okviru projekta pridobil sredstva za sedem novih zaposlitev. Programi, ki se bodo izvajali v centru, so namenjeni preventivni dejavnosti za ohranjanje zdravja, vanje pa se bodo lahko vključevali tako odrasli kakor otroci. Poudarek bo na vključevanju kroničnih bolnikov in ranljivih skupin ter na aktivnemu iskanju populacije, ki se sicer manj vključuje v zdravstvene programe. S pomočjo centra želimo uvajati model skupnostnega pristopa za krepitev zdravja. Z deli bomo predvidoma zaključili maja 2019.