Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gostovanje umetniško gledališke skupine Tiempos nuevos teatro iz Salvadorja

DATUM OBJAVE 01. junij 2019
VIR

Mestna občina Nova Gorica je gostila umetniško-gledališko skupino Tiempos nuevos teatro (TNT) iz Salvadorja, in sicer v dveh delih, od 26. maja do 1. junija ter od 19. do 30. junija. Skupina je nastopila v skupno devetih slovenskih šolah in drugih izobraževalnih ustanovah in povsod požela veliko navdušenje in zanimanje občinstva. Prikazali so svojo igro »Velika dogodivščina mularije in psička«, skozi katero smo obiskovalci spoznali, kako Salvadorci živijo. Poleg tega so izvedli tudi delavnice o komunikaciji, ki temelji na gibih in drugih gledaliških pristopih.

Skupina TNT se je v Sloveniji predstavila z 8 člani med 12. in 30. letom starosti. Mladostniki so bili večinoma nastanjeni pri družinah, kar je tako družinam samim kot gostom iz tujine prineslo veliko lepih izkušenj in spominov. Nastopali so na različnih prizoriščih – v gledaliških dvoranah, učilnicah, zunaj na prostem, zaradi česar je bil vsak prav nastop zgodba zase, tako kar zadeva same priprave nanj kot tudi izvedbo. Skupina je imela tudi nekaj prostega časa za raziskovanje in spoznavanje Nove Gorice in nekaterih drugih slovenskih mest ter za druženje z lokalno mladino.

Izkušnja gostovanja je izjemno dragocena tako za gostitelje kot goste iz tujine tako z vidika organizacije, povezovanja različnih področij in izvedbe aktivnosti. Še enkrat več se je izkazalo, da je kultura lahko tista, ki zbližuje ljudi z različnih delov sveta, in skozi katero se širi zavedanje o pomenu trajnostnega razvoja.