Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

3. mednarodna konferenca v Tanzaniji

DATUM OBJAVE 03. marec 2020
VIR

Mednarodni projekt CULPEER4CHANGE nas je v februarju 2020 popeljal v tanzanijski Dar es Salaam, natančneje v okrožje Kigamboni, kjer smo se dodobra seznanili z aktivnostmi našega gostitelja, z organizacijo Kigamboni Community Centre (KCC).

Obiski lokalnih šol ter njihovih knjižnic, sobotnega skupnostnega festivala - na katerem mladostniki iz Tanzanije, pa tudi iz sosednjih držav (Kenije in Ugande) nastopajo v petju, plesu, gledališki igri in akrobacijah -, mladinskega doma za prestopnike Upanga, lokalne sirotišnice ter samega sedeža organizacije, kjer poteka program dodatne učne podpore za učence iz revnejših družin, so nas popolnoma prevzeli in navdihnili.

Istočasno so potekala večdnevna partnerska srečanja, na katerih smo pregledali dosedanje rezultate projekta, si izmenjali dragocene izkušnje s področja izvajanja koncepta medvrstniškega učenja, gostovanja skupin iz Afrike, Azije, Srednje in Južne Amerike ter izdelave zidnih poslikav. Obenem smo si zastavili nove cilje.

V četrtek, 20. 2. 2020, je potekala tretja konferenca v konferenčni dvorani hotela South Beach. Pred začetkom konference smo si ogledali slovesno odprtje zidnih poslikav, ki so nastajali na zidovih ene od osnovnih šol. Zidne poslikave sta ustvarjala dva domača umetnika s pomočjo učencev osnovnih šol. Konferenco je z uvodnim nagovorom odprl predstavnik organizacije KCC Nassoro Mkwesso. Predstavil je samo organizacijo, njene sedanje aktivnosti ter načrte za prihodnost. Predvsem pa je poudaril, kaj delovanje organizacije pomeni za učence okrožja Kigamboni. Konference se je udeležilo okoli 100 ljudi. Izjemno veseli so bili gostov iz Evrope. Kot sami pravijo, jih naš obisk opogumlja in daje še več zagona in moči za delo v prihodnje.

Potovanje v Afriko nedvomno zaznamuje evropskega človeka, saj je na črni celini moč najti prečudovito naravo, živali ter vedno izjemno prijazne domačine, ki so ves čas pripravljeni pomagati, ne glede na pomanjkanje, s katerim se, žal, neprestano soočajo.

Nekaj goriških šol bo v juniju gostilo južnoafriško skupino M.U.K.A (Most United Knowledgeable Artists), ki bo na šolah ter v mestnem parku »Borov gozdiček« predstavila svoji predstavi ter imela delavnice z našimi učenci in dijaki. MONG se izjemno veseli njihovega obiska.