Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Spletna delavnica slovenskih in perujskih najstnikov

DATUM OBJAVE 29. januar 2021
VIR

Dijakinje goriške gimnazije, ki se učijo španščino kot drugega tujega jezika, so imele v januarju videokonferenčno delavnico z vrstniki iz Peruja, člani umetniške skupine Arena y Esteras. Zaradi pandemije koronavirusne bolezni mladi Perujci že lani niso smeli pripotovati v Slovenijo, zato smo mlade poskusili združiti vsaj na virtualen način.

Na delavnici so se mladi pogovarjali o podnebnih sprememb, o tem, kako obe državi pristopata k tej pereči problematiki, kaj sta že naredili za zmanjšanje onesnaženosti in kaj je še potrebno narediti v bodoče. Prav tako so se pogovarjali o položaju mladega človeka v času pandemije, kako razmere vplivajo na njihovo psihično zdravje. Virtualno srečanje so med drugim izkoristili tudi zato, da so naše dijakinje Perujce naučile zapeti po slovensko, Perujci pa so jih naučili nekaj plesnih korakov.

Dijakinje so bile zadovoljne, saj so imele priložnost preizkusiti svoje znanje jezika z maternimi govorci španščine, obenem pa so lahko bolje spoznale perujske vrstnike in to, kako živijo v teh, še posebej zanje, težkih časih.