Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mednarodna konferenca v italijanskem Vareseju, »mestu vrtov«

DATUM OBJAVE 04. oktober 2021
VIR

Konec septembra 2021 je v okviru mednarodnega projekta CULPEER4change potekala že peta mednarodna konferenca, tokrat na severu Italije, v Vareseju. Predstavniki mestne občine so se je udeležili skupaj s projektnimi partnerji iz še devetih držav.

Gostitelj je bila tokrat italijanska pokrajina »Provincia di Varese«. Občinski predstavniki so se udeležili tako projektnih sestankov kot tudi mednarodne konference, ki je potekala 30. septembra na tamkajšnji univerzi »Università degli studi dell'Insubria«. Konference so se udeležili predstavniki občine Varese, univerze, srednjih šol, izobraževalnih ustanov ter mnogi mladi dijaki in študentje.

Ob zaključku konference so si udeleženci najprej ogledali odprtje zidne poslikave, ki je nastala na manjši parkirni hiši, nato pa še izjemno zanimivo in poučno predstavo bolivijske skupine Teatro Trono, ki je dopoldan nastopala tudi na mednarodni konferenci. Taista skupina bo obiskala Slovenijo novembra, pri nas se bodo mudili od 13. do 18. novembra 2021.