Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Kakšne oblike je prostor?

DATUM OBJAVE 07. junij 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Edvard Ravnikar (1907–1993 je osrednja in najpomembnejša osebnost slovenske arhitekture v drugi polovici 20. stoletja. Je avtor številnih ključnih objektov tega obdobja v Sloveniji in tudi mnogih mednarodnih projektov – njegova arhitekturna dediščina je ob Plečnikovi najpomembnejša slovenska arhitekturna dediščina. Zato je vlada na pobudo Ministrstva za kulturo leto 2023 razglasila za leto arhitekta Edvarda Ravnikarja.)

»Za arhitekturno mišljenje je potrebno priznanje tradicije, nekaj, kar je bilo prej, pogledano s svojim očesom,« je izjavil Ravnikar. Tako tudi mi spletni likovni natečaj razpisujemo z mislijo na Ravnikarjevo zapuščino.

Natečaj z naslovom Kakšne oblike je prostor? je namenjen vsem generacijam, prijavijo se lahko posamezniki ali skupine, ki jih prijavijo mentorji. Starostne omejitve ni. Dela so lahko narejena v različnih tehnikah, kot so risba, slika, fotografija, grafika, tridimenzionalni objekt ali dela v mešani in digitalni tehniki. Prijavitelji dela pošljejo v digitalni obliki v .JPG formatu (originale poskenirajo ali fotografirajo). Prijavljena dela morajo biti narejena v času natečaja, pogoj je, da niso bila predhodno objavljena ali javno razstavljena.

Nekaj možnih izhodišč natečaja:

- oblike, vzorci, materiali, teksture

- arhitektura in narava (voda, veter, svetloba, zelenje in človek v urbanem okolju)

- Ravnikarjeva arhitektura v letu 2023

- Dela Edvarda Ravnikarja - gradivo (1 MB, datoteka pdf)

 

Likovni natečaj poteka med 27. marcem in 27. oktobrom 2023.

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti