Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Alessandra Lazzaris: MEJE – Za vsakim obzorjem je vedno drugo obzorje, slike

DATUM OBJAVE 03. januar 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Razstava: 12. 1. -7. 2. 2024

Otvoritev: petek, 12. januar 2024, ob 19.00

Umetnico in njeno delo bo predstavila kuratorka Martina Cavallarin.

 

 

Novo leto v Mestni galeriji Nova Gorica začenjajo z razstavo slik Alessandre Lazzaris. Izhajajoč iz tehnike in poetike umetničinih del je nastal projekt MEJE / za vsakim obzorjem je vedno drugo obzorje /, ki spodbuja razmislek o pomenu meje, obzorja, posledično pa k razmišljanju o usodi Evrope in celotnega človeštva, o spopadih, ki smo jim priča, o kulturi, razumljeni kot orodje, primerno za približevanje stališč in opevanje razlik. Ob tem kuratorka Martina Cavallarin poudarja: »Projekt ima nomadski potek, saj prehaja z enega ozemlja na drugo, med Italijo in Slovenijo, in sledi križajočim se trajektorijam od Vidma do Gorice in Nove Gorice. Vsaka galerija predstavlja postajališče, na katerem obiskovalčevo oko in uho prevzameta dela, ki izražajo drugačno temperaturo, odvisno od razstavnega prostora, ter ga tako vključita v distonično igro med omejevanjem in svobodo.«

 

Razstava v sodelovanju z galerijama Lo studiolo iz Vidma in Studio Faganel iz Gorice.

 

O umetnici
Alessandra Lazzaris se je rodila v Palmanovi leta 1966. Obiskovala je Umetniški licej v Gorici in Likovno akademijo v Bologni. Živi in dela v Gorici.