Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dovoljenje za začasno čezmerno obremenitev s hrupom

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci:

Prijava uporabe zvočnih naprav

Vloga za izdajo dovoljenja za začasno prekomerno obremenitev okolja s hrupom

Elektronska oddaja vloge na spletni strani eUprave.

 

Kontakt:

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Melita Osvaldič
3. nadstropje, soba št. 26
telefon.: 05 3350305
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

 

Opis postopka:

Organizator javne prireditve, na kateri se bodo uporabljale zvočne naprave in bodo presegale mejne ravni določene z Uredbo o mejnih vrednosti kazalcev hrupa v okolju, poda pisno vlogo za izdajo dovoljenja za začasno čezmerno obremenitev okolja s hrupom v skladu s prvim odstavkom 141. člena Zakona o varstvu okolja.

Način uporabe zvočnih naprav ureja Uredba o načinu uporabe zvočnih naprav, ki na shodih in prireditvah povzročajo hrup. V skladu s 6. členom te Uredbe je potrebno v vlogi navesti naslednje podatke: odgovorno osebo organizatorja prireditve, kraj prireditve, čas poteka prireditve, čas začetka in konca uporabe zvočnih naprav, vrsto in število zvočnih naprav, število zvočnikov posamezne zvočne naprave in mesto namestitve zvočnih naprav. 6. člen Uredbe tudi določa, da je potrebno vlogi priložiti poročilo o emisiji hrupa v okolje, ki ga mora zagotoviti organizator prireditve.

V primeru, da so izpolnjeni pogoji iz 8. člena Uredbe in priloge 2, upravni organ lahko izda dovoljenje brez poročila o emisiji hrupa, vendar pa mora organizator dostaviti načrt prireditvenega prostora in njegove neposredne okolice v merilu 1:1000 in dokumentacijo o nazivni električni moči in številu zvočnih naprav.

Zvočne naprave pa se lahko uporabljajo na prireditvi brez pridobitve dovoljenja, če je njihova uporaba skladna z 12. členom Uredbe. V tem primeru je potrebno uporabo zvočnih naprav prijaviti lokalni skupnosti.

Zahtevane priloge:

  • poročilo o emisiji hrupa v okolje, ali;
  • načrt prireditvenega prostora in njegove neposredne okolice in dokumentacija o nazivni električni moči zvočnikov in število zvočnikov.

Pravna podlaga:

Taksa:

Pri oddaji vloge je potrebno plačati takso 22,60 €, pri oddaji prijave pa 4,50 €.

Navodilo za oddajo vlog in plačilo takse

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti