Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izdaja projektnih pogojev za gradnjo ter izdaja soglasja h gradnji v varovanem pasu občinske ceste

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Obrazci

Vloga za izdajo projektnih pogojev in soglasja

Kontakt

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Branko Pregelj

telefon 05/335-0-137
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

Če se nameravana gradnja (novogradnja, adaptacija, rekonstrukcija…) nahaja v varovalnem pasu občinske ceste, mora investitor zaprositi za izdajo projektnih pogojev ter soglasja h gradnji.

Vloga za izdajo projektnih pogojev mora vsebovati podatke o investitorju gradnje, naslov objekta, lokacijo objekta (št. parcele in katastrska občina), idejno zasnovo z imenom in priimkom projektanta oz. ime projektantske organizacije.

Po pridobitvi projektnih pogojev mora v nadaljevanju postopka investitor ali projektant podati vlogo za izdajo soglasja h gradnji. Soglasje pridobi le, če so v izdelanem projektu v celoti upoštevani izdani projektni pogoji.

Zahtevane priloge

K vlogi za izdajo projektnih pogojev je potrebno priložiti lokacijsko informacijo.

K vlogi za izdajo soglasja h gradnji je potrebno priložiti celoten projekt (PGD) oz. del projekta, ki se nanaša na soglasje.

Predpisi

Stroški postopka

Takse ni.