Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Zahteva za izdajo mnenja skladnosti s prostorskim izvedbenim aktom občine in mnenja k zagotavljanju dostopa do javne ceste ter gradnje v varovalnem pasu občinske ceste

DATUM OBJAVE 03. junij 2022
VIR

Kontakt

Informacije v zvezi z izdajo mnenja glede skladnosti s prostorskim izvedbenim aktom

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Nataša Likar - nezahtevni objekti
Nataša Ipavec - zahtevni in manj zahtevni objekti

Telefon: 05 3350 144 (Nataša Likar), 05 3350 140 (Nataša Ipavec)
elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si


Informacije v zvezi z izdajo mnenja glede zagotavljanja dostopa do javne ceste ter gradnje v varovalnem pasu občinske ceste

Oddelek za okolje, prostor in javno infrastrukturo
Branko Pregelj

Telefon: 05 3350 137
Elektronska pošta: mestna.obcina@nova-gorica.si

Opis postopka

Zahtevo za izdajo mnenja skladnosti s prostorskim izvedbenim aktom in drugimi predpisi občine glede varovalnih pasov občinskih javnih cest in glede minimalne komunalne oskrbe, ki sodi v okvir obvezne občinske javne službe se vloži pri načrtovanju gradnje, za katere je potrebno imeti pravnomočno gradbeno dovoljenje. Gradnja, za katere je potrebno imeti pravnomočno gradbeno dovoljenje obsega novogradnjo, rekonstrukcijo in spremembo namembnosti, zahtevnih, manj zahtevnih in nezahtevnih objektov.

Obrazci in priloge

Zahtevo za izdajo mnenja o skladnosti s prostorskimi akti se lahko odda tudi elektronsko preko portalov eUprava (fizične osebe) in SPOT (poslovni subjekti).

Zahteva za izdajo mnenja glede skladnosti dopustnih manjših odstopanj s predpisi iz pristojnosti mnenjedajalca se lahko odda tudi elektronsko preko portalov eUprava (fizične osebe) in SPOT (poslovni subjekti).

Zahteva za izdajo mnenja za novogradnjo, rekonstrukcijo zahtevnih in manj zahtevnih objektov - obrazci:

Zahteva za izdajo mnenja za spremembo namembnosti zahtevnih in manj zahtevnih objektov - obrazci:

  • Priloga 9A (pdf, 153 KB; xlsx, 27 KB) - Zahteva za izdajo mnenja,
  • Priloga 7 (pdf, 118 KB) - Dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za spremembo namembnosti - DSN,
  • Pooblastilo, če zahteve ne vlaga investitor.

Zahteva za izdajo mnenja za gradnjo nezahtevnih objektov in dopustnih manjših odstopanj s predpisi iz pristojnosti mnenjedajalca - obrazci:

  • Priloga 9A (pdf, 153 KB; xlsx, 27 KB) - Zahteva za izdajo mnenja za gradnjo nezahtevnih objektov,
  • Priloga 9B (pdf, 126 KB; xlsx, 19 KB) - Zahteva za izdajo mnenja o dopustnih manjših odstopanj s predpisi iz pristojnosti mnenjedajalca,
  • Priloga 6 (pdf, 112 KB; xlsx, 32 KB) - Dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za nezahtevne objekte - DNZO,
  • Pooblastilo, če zahteve ne vlaga investitor.

Predpisi

Stroški postopka

Oproščeno plačila upravne takse skladno s 44. členom Gradbenega zakona (GZ-1, Uradni list RS, št. 199/21 in 105/22 – ZZNŠPP)

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti