Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Dobrodelno kolesarjenje za ALS obolele

DATUM OBJAVE 18. julij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Društvo distrofikov Slovenije letos praznuje 20. let delovanja Odbora za ALS. Z namenom ozaveščanja o tem obolenju bo letos potekalo dobrodelno kolesarjenje po 212 občinah.

 

Med 19. in 31. julijem 2022 se na pot po vseh 212 slovenskih občinah s kolesom podaja Matjaž Hribljan, doma iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike. Namen kolesarjenja je ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi - ALS obolenju, hitro napredujočemu nevrološkemu obolenju, ki zaenkrat še ni ozdravljivo. V Sloveniji s tem obolenjem živi približno 150 ljudi.

Matjaž bo kolesarsko turo pričel 19. julija v Cerknici in jo zaključil 31. julija v Postojni. Trasa je dolga 2576 km s kar 30.000 m višinske razlike. Trasa kolesarske ture je dostopna na https://bit.ly/212_obcin_trasa, celotna tura se bo prenašala v živo na Twitchu https://www.twitch.tv/matjazh2  .

Matjaža bodo na poti spremljali prijatelji kolesarji, člani in podporniki društva. Kolesarjenje bo imelo tudi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala.

V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 EUR, ali pa Matjaža pozdravite ob prihodu na našo občino v soboto 30. julija, predvidoma ob 9.30 uri, in z njim prekolesarite del poti po občini. Oboleli z ALS so tudi naši soobčani, zato vas vabimo, da se akciji pridružite po svojih zmožnostih. Več o akciji si lahko preberete na http://www.drustvo-distrofikov.si/  in FB strani “212 občin”.