Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poziv Policije pred nogometno tekmo

DATUM OBJAVE 21. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V nedeljo, 23. oktobra ob 17.30, se bo na stadionu v Športnem parku v Novi Gorici odvila nogometna tekma 1. slovenske nogometne lige med kluboma ND Gorica in NK Olimpija.
Na nogometni tekmi se poleg večjega števila domačih pričakuje prihod tudi večje število gostujočih organiziranih navijačev in njihovih privržencev. Zato vse obiskovalce nogometne tekme obveščajo, da bo Policija zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila razpoložljiva tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje.

Z  namenom  preprečevanja odklonskih ravnanj navijačev želijo pred nogometno tekmo  ponovno  opozoriti,  da je na športni prireditvi prepovedan vsakršen vnos  pirotehničnih  izdelkov,  nevarnih  predmetov  ipd.,  prav  tako niso dovoljeni  transparenti,  ki  so  žaljivi  in vzpodbujajo k nasilju. Vsakršno nasilno  ravnanje je prepovedano, in se bo nanj Policija  tudi odzvala  z  vsemi  zakonskimi pooblastili. 
Policisti  lahko  skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije,  zaradi  nasilnih  ravnanj  na  športni  prireditvi ali v zvezi s športno  prireditvijo,  kršiteljem,  izrečejo  prepoved udeležbe na športni prireditvi  (za  obdobje  dveh  let)  in  prekinitev  potovanja  na športno prireditev.  Policisti  bodo  tako poostreno nadzirali dogajanje na športni prireditvi, zoper morebitne kršitelje pa skladno s svojimi pooblastili tudi ukrepali.

Da  do  kršitev  in  ukrepanja  ne  bi  prišlo  pozivajo  vse  navijače in obiskovalce  sobotne  nogometne  tekme  k spoštovanju zakonodaje, odrejenih navodil organizatorja in policije, navijanje pa naj poteka v športnem duhu.
Na stadion naj se odpravijo pravočasno in v primeru, da se bodo na prireditev pripeljali z osebnimi vozili, le te parkirajo na za to določenih mestih.

Občanom oz. prebivalcem ožjega središča Nove Gorice (Ulica Gradnikove brigade, Kidričeva ulica, Bevkov trg) in okoliških mestnih ulic okrog nogometnega stadiona (Cankarjeva ulica, Rejčeva ulica, Erjavčeva ulica, Marušičeva ulica itd.), svetujejo, da pravočasno poskrbijo za svoje premoženje in v primeru morebitnih hujših kršitev javnega reda in drugih odklonskih ravnanj v času športne prireditve svoja vozila premaknejo na druge lokacije.

Vsem navijačem in navdušenem nogometa želimo obilo športnih užitkov.

 

Recimo športu in športnemu navijanju DA, nasilnim ravnanjem odločno NE.