Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Unicef-ova platforma U-Report

DATUM OBJAVE 20. november 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica je eno od 15 Otrokom prijaznih Unicef-ovih mest v Sloveniji. Gre za pomembno pobudo, ki domuje v več kot 40 državah sveta, in spodbuja razvijanje mest po meri otrok.

20. november je Unicef-ov svetovni dan otrok. Letos je v ospredju pomembno sporočilo: “Svet smrdi, če ne upošteva mladih!” V Sloveniji smo končno dočakali Unicef-ovo platformo U-Report, ki otrokom in mladim omogoča, da je njihov glas slišan.

To je brezplačna in anonimna Unicef-ova platforma, ki omogoča otrokom in mladim, da izrazijo svoje mnenje o temah, ki so jim pomembne. Tako sooblikujejo svojo prihodnost.

Mnogi otroci čutijo, da njihovo mnenje ni upoštevano, čeprav je pravica do participacije zapisana v Konvenciji o otrokovih pravicah.

Unicef z rezultati anket, v katerih sodelujejo U-Reporterji, odločevalce spodbuja, da delajo v korist otrok in mladih.

Uporaba je brezplačna in anonimna.