Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Klekljarice, vabljene!

DATUM OBJAVE 10. januar 2024
VIR Mestna občina Nova Gorica

Odbor za označbo porekla idrijske čipke v marcu pripravlja ocenjevanje čipk, s katerim lahko klekljarice pridobijo dovoljenje, da svoje čipke označijo z oznako geografske označbe »Idrijska čipka«.

Vabljene tudi klekljarice iz novogoriške občine, saj tudi naša občina sodi v geografsko območje Dežela idrijske čipke, v katerem so lahko čipke označene z označbo porekla blaga »Idrijska čipka«.

Čipke in vlogo za oddajo čipk lahko v oceno predložite do konca februarja 2024, osebno ali po pošti na naslov: Čipkarska šola Idrija, Prelovčeva 2, 5280 Idrija.

Ocenjevanje bo potekalo v skladu s pravili ocenjevanja, ki so objavljena v priročniku »Idrijska čipka geografska označba«. V njem so objavljeni tudi vzorci, po katerih je potrebno sklekljati čipke, ki se predložijo v oceno. Več informacij o postopku in vloga za oddajo čipk v oceno je dostopnih na spletni strani https://www.festivalidrijskecipke.si/geografska-oznacba-idrijska-cipka/pridobitev-dovoljenja/ , preko e-poštnega naslova metka@cipkarskasola.si ali na tel. št. 05 37 34 572. Vlogo lahko dvignete tudi osebno na sedežu Čipkarske šole Idrija.

Poziv