Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nagradni natečaj za zbiranje inovativnih, visokotehnoloških idej "Podjetje za prihodnost".

DATUM OBJAVE 29. oktober 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Partnerji projekta so tehnološki parki, tehnološki centri, univerze in svetovalna podjetja iz naslednjih evropskih držav: Španija, Avstrija, Grčija, Nemčija ter Bolgarija, Latvija, Poljska in Slovenija. V okviru projekta bodo znanja in izkušnje štirih držav članic prenešena petim regijam iz držav novih članic Evropske unije. Primorski tehnološki park v projektu zastopa Slovenijo, in sicer primorsko regijo (Goriška, Notranjsko-kraška in Obalno-kraška statistična regija).

"Podjetje za prihodnost" je natečaj, ki udeležencem ponuja možnost, da se s svojo tehnološko idejo podajo v svet podjetništva.
Letošnji natečaj se drugič izvaja v sklopu evropskega projekta PRO-PLUS in je usmerjen v spodbudbujanje javnosti k podjetniškemu in inovativnemu razmišljanju, v identifikacijo tehnološko in tržno perspektivnih idej, ki so podjetniško uresničljive, v nudenje podpore pri ustanovitvi in zagonu novih tehnološko usmerjenih podjetij.
Z doseganjem teh ciljev želi Primorski tehnološki park v Primorski regiji neposredno spodbuditi nastajanje novih delovnih mest za visoko kvalificirani kader.
Natečaj je odprt za vse, ki verjamejo v svojo idejo in so pripravljeni, da le-ta zaživi v novem podjetju. Prijavitelji idej so lahko odrasle osebe ali skupine oseb, ki idejo razvijajo znotraj svojega poklica ali hobija, in obstoječa podjetja ter izobraževalne in raziskovalne ustanove, ki želijo novo idejo uresničiti v spin-off podjetju. Vsak prijavitelj prijavi eno idejo ali med seboj smiselno povezano Ker je natečaj regionalnega značaja, od novo nastalih podjetij pričakujemo, da bodo registrirana na območju primorske regije (Goriška, Notranjsko-kraška in Obalno-kraška statistična regija).
Z namenom usmerjenega tehnološkega razvoja primorske regije so z natečajem opredeljene prednostne panoge zbiranja idej, ki so informacijsko-komunikacijske tehnologije; elektronika in mikroelektronika; avtomatizacija procesov; aeronavtika in vesolje; nanotehnologije in novi materiali; biotehnologija in farmacija; ekologija in okoljske tehnologije; kakovost in varnost živil.
Natečaj je odprt tudi za ideje, ki ne izhajajo s področij prednostnih panog, a so tehnološko in tržno perspektivne.

Natečaj bo Primorski tehnološki park pod nazivom "Podjetje za prihodnost" objavljal vsako leto tudi po zaključku projekta PRO PLUS z namenom, da krepi tehnološko in ekonomsko moč primorske regije. Projekt obenem vsebinsko in geografsko sovpada s programom IN-PRIME (Inovacijski preboj primorske regije).

Trije najbolj obetavni poslovni načrti bodo prejeli priznanje in denarne nagrade v skupni višini 2.100 000 SIT. Denarne nagrade bodo izbranim bodočim podjetnikom lahko služile kot popotnica za ustanovitev podjetja. Vrednost izobraževanja, ki predstavlja drugi del nagrade, je ocenjena na 1.300 000 SIT na udeleženca. V Primorskem tehnološkem parku bomo udeležencem na osnovi načrta zagona podjetja pomagali pridobiti zagonska sredstva in ustanoviti lastno podjetje.


"Podjetje za prihodnost" podpirajo:

 Vojko Čok
Predsednik uprave Banke Koper d.d. in predsednik Programskega sveta In-prime
 Radovan Grapulin
Direktor podjetja Systec d.o.o. in član Programskega sveta Primorskega tehnološkega parka
 Davor Jakulin
Direktor podjetja Atech d.o.o.
 Jožef Ernest Kemperle
Župan občine Tolmin
 Miroslav Klun
Župan občine Sežana in Predsednik Obrtne zbornice Slovenije
 Aleš Nemec
Predsednik uprave Iskre Avtoelektrika d.d.
 Miloš Šturm
Direktor področja za elektroniko in strateške projekte Hidria d.o.o. in podpredsednik Programskega sveta In-prime
 Rok Uršič
Direktor podjetja Instrumentation Technologies d.o.o. in predsednik Programskega sveta Primorskega tehnološkega parka
 Dragan Valenčič
Župan občine Šempeter-Vrtojba, predsednik Skupščine Primorskega tehnološkega parka


Vse dodatne informacije so vam od jutri naprej na voljo na spletni strani www.primorski-tp.si/ptp-popri, seveda pa tudi po telefonu o5 331 52 56 ali 05 331 52 16 ali osebno v prostorih PTP.