Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem udeležencev mednarodnega mladinskega seminarja "Multikulturna identiteta Evroregije"

DATUM OBJAVE 08. julij 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V pozdravnem nagovoru je župan mladim udeležencem na kratko predstavil zgodovino Mestne občine Nova Gorica, njene kulturne, športne in turistične zanimivosti, sodelovanje s sosednjo občino Gorica ter skupna prizadevanja za ustanovitev Evroregije.
Poudaril je, da ob ustanovitvi slednje prihaja do nekaterih težav, ki so povezane z dejstvom, da med Republiko Slovenijo in Italijo ni sklenjenih bilateralnih pogodb o Evroregiji.
Omenil je, da sta se z županom Občine Gorica, Vittoriem Brancatijem, udeležila delovnega sestanka pri zunanjem ministru Republike Slovenije, dr. Dimitriju Ruplu, na katerem sta ministru predstavila čezmejno sodelovanje in se dogovorila, da se bodo pogovori o sodelovanju Ministrstva za zunanje zadeve pri ustanovitvi Evroregije nadaljevali jeseni.
Ob koncu je župan Brulc odgovarjal na vprašanja, ki so mu jih zastavili mladi Evropejci. Zanimalo jih je predvsem življenje v Sloveniji eno leto po vstopu v Evropsko Unijo, županovo stališče v zvezi s sprejemanjem Evropske ustave ter podobna vprašanja na temo Evropske unije.