Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk delegacije iz Pokrajine Salerno

DATUM OBJAVE 09. september 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

V okviru letošnjega občinskega praznika Mestne občine Nova Gorica je Novo Gorico obiskala delegacija iz pokrajine Salerno, natančneje iz Občin Bellizzi in Giffoni Valle Piana. V petek popoldan jih je na sedežu mestne občine sprejel župan Črtomir Špacapan, ki je na kratko predstavil osrednje dejavnosti mestne občine ter izrazil željo o nadaljevanju stikov.
Predstavniki Občine Bellizzi, ki jo je zastopal župan Domenico Volpe s sodelavci iz občinske uprave, so bili predvsem zainteresirani za sodelovanje na področju lesno predelovalne industrije, proizvodnje mlečnih izdelkov in keramike ter na področju turizma, upoštevaje možnosti, ki jih ponuja odprtje novega letališča v Salernu. Odbornik na Občini Giffoni Valle Piana Federico Andria pa je županu Špacapanu predlagal predvsem izmenjave na kulturnem področju. Obenem je manjšo delegacijo otrok iz Nove Gorice povabil na sodelovanje v žiriji zelo priznanega mednarodnega "Giffoni Film Festivala" prihodnje leto.
Delegacija se je nato udeležila petkovega slavnostnega sprejema v Primorskem dramskem gledališču in osrednjih slovesnosti ob občinskem prazniku, ki so se v soboto odvijale v Novi Gorici in Ozeljanu. Pred odhodom so si italijanski gostje ogledali še naravne in kulturne znamenitosti našega območja.