Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poostritev nadzora nad psi

DATUM OBJAVE 11. julij 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

Področje zaščite živali na državnem nivoju ureja Zakon o zaščiti živali (Ur.l. RS, št. 98/1999), na občinskem nivoju pa Odlok o zaščiti živali (Uradno glasilo, št. 4/1999).
Slednji med drugim določa obnašanje psa in njegovega vodnika v urbanem okolju, za kršitve pa so predvidene denarne kazni, ki jih izterja občinski inšpektor.

Zaradi specifičnega področja dela je Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s Športnim kinološkim klubom Vrtojba za občinske nadzornike organizirala enodnevni seminar o delu s psi. Seminar je obravnaval teoretični del, na katerem so slušatelji spoznali značilnosti pogostejših pasem in karakterne lastnosti posameznih tipov psov. Predavatelji so v drugem delu seminarja to tudi praktično prikazali z različnimi pasmami psov.

Občinski nadzorniki bodo poostrili nadzor nad psi in njihovimi lastniki oziroma vodniki v skladu z določili Odloka o zaščiti živali. Med najpogostejše kršitve sodijo:
- malomarnost lastnikov pri onesnaževanju okolja, ko za svojimi psi ne odstranijo iztrebkov,
- vodenje psa na otroška igrišča,
- prosto gibanje psa po urbanem okolju brez nadzora.

Prav za vzdrževanje čistoče smo že pred časom namestili za to namenjene zabojnike na najbolj izpostavljenih točkah v mestu.