Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica je vključena v sistem elektronskih obrazcev lokalne samouprave

DATUM OBJAVE 25. avgust 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica

Projekt vodi in financira MJU, Direktorat za e upravo in upravne procese. Sistem je dostopen preko državnega portala e-uprava: http://e-uprava.gov.si/e-uprava/eobrazci.eupravaV prvi fazi so za občino Nova Gorica vključeni naslednji postopki : zahtevek za dostop do informacij javnega značaja, zahtevek za izdajo arhivskega in dokumentarnega gradiva, vloga za razgovor z županom, poročilo o prenočitvah in obračunani turistični taksi ter obvestilo o spremembah zavezancev plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča. Za začetek so vključene le manj zahtevne storitve – obrazci brez prilog in brez plačila takse ter z razmeroma enostavno vsebino, ki jo je lažje uskladiti med občinami. V naslednji fazi razvoja projekta bodo na razpolago obrazci s prilogami in taksami, ki bodo verjetno tudi bolj zanimivi in uporabni za občane. Pri uporabi teh spletnih storitev potrebujejo občani spletno digitalno potrdilo za elektronski podpis vloge.

Obrazci ter razlage postopkov, ki jih rešuje občinska uprava, so na razpolago tudi na občinskem spletnem portalu v rubriki register postopkov http://nova-gorica.com/register_postopkov/. Pri tem načinu je še vedno potrebna klasična oddaja vloge na papirju z lastnoročnim podpisom.