Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sprejem župana Občine Mljet

DATUM OBJAVE 28. februar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Nikola Hajdić je na vljudnostnem obisku pri županu Brulcu predstavil Občino Mljet. Povedal je, da ima 1100 prebivalcev, v zračni črti pa sta otok in obenem občina dolga 37 km. Na celotnem otoku je 15 naselij, v katerem se soočajo z demografskimi težavami, predvsem je veliko odseljevanja. Življenje na otoku, v katerem je tudi zaščiteno območje Mljetskega narodnega parka, ogrožajo požari, pomanjkanje vode in težka gradnja. Vendar se v občini vse bolj organizirajo in tako pričakujejo že konec leta 2007 nova vlaganja na področju kanalizacije in vodooskrbe. Glavna dejavnost otoka je turizem. Zaradi prelepe in neokrnjene narave je otok turistična destinacija številnih uglednih turistov, med njimi je otok Mljet v minulem letu obiskal jordanski kralj.
Župana Hajdića so zanimale predvsem naše izkušnje po vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Župan Mirko Brulc je gostom predstavil dosedanje izkušnje in mestno občino vključno s čezmejnim sodelovanjem.