Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Redna novinarska konferenca župana Mestne občine Nova Gorica Črtomirja Špacapana

DATUM OBJAVE 25. november 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Na današnji novinarski konferenci smo uvodoma predstavili podporo Mestne občine Nova Gorica pri promociji Vinske ceste spodnje Vipavske doline in vključitev območja Trnovsko-Banjške planote ter območja Šempasa, Šmihelja, Ozeljana, naselja Vitovlje in Osek v program celostnega razvoja podeželja in obnove vasi. Pri celotnem delu v okviru programa se oblikuje strategija razvoja podeželja, pri čemer igrata pomembno vlogo vključevanje in motiviranost lokalnega prebivalstva. Župan Črtomir Špacapan je ob tem povedal, da je vključitev v program bila dosežena s pravilnim in vztrajnim dosedanjim delom.
Glede promocije vinarjev Vinske ceste spodnje Vipavske doline, pa je načelnica Oddelka za gospodarstvo Mestne občine Nova Gorica Zdenka Kompare povedala, da občina podpira vinarje pri promociji in se je v tem okviru udeležila tudi Odprtja Fesfivala vin minuli četrtek v Ljubljani, kamor je bil povabljen tudi župan kot predstavnik vzorčne občine v Sloveniji za promocijo vinarjev.

Na novinarski konferenci smo povedali tudi, da bosta v mesecu decembru Mestna občina Nova Gorica in Turistična zveza - Turistično informacijski center Nova Gorica izdala prvo številko brošure 'Kam v Novi Gorici in okolici', v kateri bodo navedene vse kulturne, športne in druge prireditve na tem območju. 'Kam v Novi Gorici in okolici' bo brezplačno na voljo v Turistično informacijskem centru v prostorih Kulturnega doma v Novi Gorici, na recepciji Mestne občine Nova Gorica in še na nekaterih drugih javnih mestih. Gre za brošuro, za katero, kot je povedal župan Črtomir Špacapan, upamo, da bo razveselila tako občane kot turiste kot tudi vse organizatorje različnih prireditev, saj bodo v njej brezplačno napovedovali svoje prireditve. Vsak mesec bo v brošuri predstavljena tudi ena znamenitost iz občine, kot je povedala sekretarka Turistične zveze Nova Gorica Dejana Baša.

Dejana Baša je nato predstavila informacijo, da je Nova Gorica v kategoriji večjih mest v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna osvojila prvo mesto in kot je dodal župan Črtomir Špacapan je to zagotovo priznanje za vse tiste, ki se trudijo, da bi bilo mesto lepo, prijazno in urejeno. Povedali smo tudi, da bo predvidoma v soboto, 30. novembra stekla avtobusna medmestna linija med Novo Gorico in Gorico, za katero je s strani Mestne občine Nova Gorica in Goriške pokrajine v Italiji že vse pripravljeno, jutri pa bo o dovoljenju odločala še mešana slovensko-italijanska komisija lokalnih organov za promet. Začetek medmestne avtobusne linije med Novo Gorico in Gorico soupada z zelo obiskanim Andrejevim sejmom v Gorici.

Naj povem še to, da smo na novinarski konferenci napovedali tudi odprtje Mostovne ob železniški progi v bližini mejnega prehoda Solkan. Gre za prostore, v katerih bodo mladi dobili možnost kreativnega ustvarjanja na področju takoimenovane neinstitucionalne, alternativne kulture in preživljanja prostega časa. Investicijo je pretežno iz občinskega proračuna financirala Mestna občina Nova Gorica.