Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc poslal žalni telegram ob smrti Zorana Mušiča

DATUM OBJAVE 26. maj 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan ob smrti tega priznanega slikarja izraža željo, da bi se naša generacija in vse bodoče zavedale njegovega umetniškega in humanega poslanstva, ki je presegalo najrazličnejše meje, tiste fizične in tiste nevidne, ki se naselijo v razmišljanjih in ustvarjajo predsodke. V življenju so umetnika pestile težke preizkušnje, usodno sta vanj posegli prva in druga svetovna vojna. Vsako obdobje je v njegovih delih pustilo močno doživljajsko sled. Njegove slike molče, a izjemno impresivno sporočajo poziv ljudem, da bi se strahote in krivice nikoli več ne zgodile.
"Na Goriškem ga nosimo globoko v srcih, cenimo njegovo delo in sporočilnost njegovih stvaritev, ki nas opozarjajo in obenem spremljajo v naših razmišljanjih o življenju, sočloveku, krivici in obenem v odločitvi, da je vredno iti dalje." je še povedal župan Mirko Brulc.