Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Razstava 'Ženska pred ogledalom. Všeč sem si, sovražim se. Ko se besede spremenijo v podobe.

DATUM OBJAVE 13. december 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Delovna skupina za enake možnosti pri Goriški pokrajini v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica je pripravila paralelno pobudo že tradicionalnemu literarnemu natečaju "Glas ženske" z likovnim natečajem in organiziranjem razstave likovnih in kiparskih del, inštalacij in umetniških videov, ki bi obravnavala isto temo, kot je bila predlagana za literarni natečaj.
Namen natečaja je bil vzpodbuditi ženske, ki se tako profesionalno kot neprofesionalno, torej ljubiteljsko ukvarjajo z širokim področjem vizualnih umetnosti, ter jim ponuditi možnost javne predstavitve, afirmacije.
Na natečaj so se imele možnost, do 16. aprila 2004, prijaviti avtorice, s stalnim bivališčem v goriški pokrajini /IT/, oziroma na območju Severno primorskih izpostav Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica, Ajdovščina, Idrija, Tolmin /SLO/, ki se ukvarjajo z različnimi zvrstmi v širokem polju vizualnih umetnosti, če so le dopolnile dvajset let.

Strokovna žirija v sestavi: Roberta Demartin, odbornica za enake možnosti pri Goriški pokrajini – predsednica, Jana Valentinčič, svetovalka za kulturo Mestne občine Nova Gorica – podpredsednica, Annalia Delneri, Maja Jerman Bratec, Pavla Jarc, Gabriela Ciani – članice, je za razstavo izbrala dela 39 avtoric. Likovne ustvarjalke, sicer heterogenega etničnega prostora, ki so se z veseljem odzvale povabilu k sodelovanju na likovni natečaj, izhajajo iz različnih likovnih praks, različnih kulturnih miljejev, različnih socialnih okolij. A vendarle imajo izbrane avtorice, ozirajoč se na dejstvo pripadnosti slovanskemu ali latinskemu kulturno umetniškemu izročilu, vrsto skupnih izhodišč, ki jih ni pogojevala zgolj razpisana tema.

Nosilki izvedbe natečaja in razstave sta Pokrajinski muzej Gorica in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti območna izpostava Nova Gorica. Kuratorki razstave pa Annalia Delneri in Maja Jerman Bratec.

Prvi del projekta z razstavo likovnih del se je odvil v razstavnem prostoru Casa Morassi v Gorici, kjer so bila likovna dela na ogled od 23. novembra do 4. decembra. Ob otvoritvi razstave je izšel tudi likovno bogato opremljen katalog s kratkimi biografijami avtoric. Projekt bo z razstavo v Mestni galeriji v Novi Gorici prav na zadnji dan leta vstopa Slovenije v EU, zaključen.

Razstava bo na ogled do 31. januarja 2004.