Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

25. obletnica pobratenja Renče - Staranzano(Italija)

DATUM OBJAVE 30. september 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

Krajevna skupnost Renče in Občina Staranzano letos praznujeta 25. obletnico pobratenja. Ob tej priložnosti sta obe skupnosti pripravili vrsto prireditev, s katerimi želita počastiti srebrni jubilej. Tako se je v soboto, 28. septembra 2002, v Kulturni dvorani v Renčah odvijala "Slavnostna seja ob 25. obletnici pobratenja Renče - Staranzano". Na osrednji prireditvi so spregovorili predsednik Krajevne skupnosti Renče, gospod Boris Pregelj, župan Mestne občine Nova Gorica, gospod Črtomir Špacapan, in župan Občine Staranzano, gospod Giorgio Nogherotto.

Oba župana sta s strani predsednika KS prejela posebno vazo, okrašeno s simbolom prijateljstva med obema skupnostma. Z vrtnico in priznanjem so se predstavniki KS Renče zahvalili vsem prijateljem iz pobratene italijanske občine za njihov prispevek k ohranjanju in poglabljanju dolgoletnega prijateljstva. Posebno zahvalo in darilo so prejele tudi osrednje organizacije, klubi in društva, ki vsako leto sodelujejo pri pripravi in izvedbi bogatega programa izmenjav.

Prireditev je popestril tudi prijeten kulturni program, v katerem so sodelovali moški pevski zbor Provox, mladi glasbeniki in glasbenice ter plesalke OŠ Renče.