Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

SKUPAJ V EVROPI - osrednja slovesnost 30. aprila 2004, OB 21.00 / najnovejše

DATUM OBJAVE 22. april 2004
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

In prav neverjetni "koktail" akrobatike, plesa, break dancea, hip hopa bo razsvetlil goriški praznik z nastopom izjemne skupine Kataklò, vsebujoč desetino vrhunskih atletov-plesalcev, ki se bodo predstavili s plesom, bogatim z dinamično energijo.

Guilia Staccioli, prikupna večkratna zmagovalka ritmične gimnastike in Andrea Zorzi, nepozabni svetovni igralec odbojke, sta za goriško praznovanje izbrala nekaj izjemno spektakularnih prizorov, med drugim tudi nastop z naslovom Nodi, Corsa, Altalena. Prizor iz zadnjega spektakla, naslovljenega Up, Verticale energia, namenjenega za obeležitev praznika gora, bodo tako elegantni in sofisticirani prispevek ob vstopu Republike Slovenije v Evropsko unijo. Petindvajset minut performansa, ki ga izvajata dve atletinji/balerini na odru, bodo obogatili izbrana scenorafija, kostumi in posebej oblikovane frizure.

Večernega slavja ne bodo ustvarjale le izjemne točke skupine Kataklò; na odru, dolgem dobrih 13 metrov, si je režiser Giacomo Carissimi zamislil nastop dveh velikih orkestrov (Slovenske filharmonija iz Ljubljane in orkester Teatro Verdi iz Trsta), ki jim bo dirigiral 60-letni Uroš Lajovic, učenec velikega mojstra Bruna Maderne. Rojen v Ljubljani, je Lajovic dirigiral nekaterim največjim svetovnim orkestrom, vključno z Wiener Symphoniker in Mozarteum iz Salzburga. V Novi Gorici in Gorici bo Lajovic dirigiral orkester z več kot sto člani, od instrumentalistov do solistov, in na ta način za zgodovinski praznik prispeval nekaj izjemno sugestivnih trenutkov.