Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpisali pismo o podpori ustanovitvi Tehnološkega centra s področja informacijskih tehnologij

DATUM OBJAVE 02. april 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ker je njegov namen, da bo podpiral lokalno gospodarstvo pri vlaganju v razvoj in raziskave na področju informacijskih tehnologij, bo s tem zagotavljal konkurenčne prednosti in večje dodane vrednosti. Zavod bo tudi pospeševal čezmejne povezave razvojnih in raziskovalnih aktivnosti s področja informacijskih tehnologij, promoviral informacijsko družbo in vplival na odločitve in politiko informacijske družbe na nacionalnem nivoju in na nivoju Evropske unije.
Župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc je ob podpisu pogodbe povedal, da podpira različne oblike razvoja ter upa, da bo tudi ta Zavod pripomogel k zmanjševanju odliva visoko kvalificiranih kadrov iz občine. S tem uresničuje tudi svoje napovedi, da bo poskrbel za izobražence v občini.
Župan občine Šempeter – Vrtojba Dragan Valenčič je mnenja, da bo omenjeni Zavod poskrbel za skupno platformo informacijskega sistema naše regije, pri čemer lahko postane nosilec skupne platforme s sosednjo Gorico. Skupna podlaga je po Valenčičevem mnenju temelj razvoja in predvsem realizacije projekta E-regija in s tem bo Zavod v enem delu tudi najbolj operativen izvajalec in uresničevalec same zamisli projekta E-regija. Pri vsem tem, pa poudarja Valenčič, ne gre v Zavodu zanemariti možnosti pridobivanja sredstev na mednarodnih razpisih, ker celotnega projekta ne bo mogoče uresničiti brez dodatnih sredstev.
Predsednik uprave G.I.Z. Sontiusa Tomi Ilijaš pa je povedal, da se mu zdi zlasti pomembna valilnica kadrov in odmik razvoja iz vsakdanjika v kompetentno institucijo. Velik pomen daje tudi pretoku znanja, ki ga že zdaj Sontius ima v podjetju preko nevtralne institucije.