Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc sklical Sosvet za zagotavljanje večje varnosti občanov

DATUM OBJAVE 21. marec 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Razprava je temeljila predvsem na izkušnjah pri delu in na razmislekih o možnostih učinkovitejšega zagotavljanja varnosti. Veliko je bilo govora o problematiki nasilja, ki se pojavlja v določenih gostinskih lokalih oziroma barih.
Po razpravi so navzoči sprejeli naslednje sklepe:

1. Vsi ukrepi organov se izvajajo v skladu z veljavno zakonodajo in ustavo.
2. Mestna občina Nova Gorica zagotavlja, da bodo na eni od sej mestnega sveta ponovno pregledani urniki lokalov (dolžina obratovalnega časa).
3. Pravosodni organi in policija bodo zadeve s tega področja reševali v skladu z zakonom in prednostno.
4. Za varnost gostov mora poskrbeti tudi lastnik lokala z ustreznimi ukrepi.
5. Policijska uprava Nova Gorica bo organizirala srečanje s člani Gospodarske zbornice s področja gostinstva in jim predstavil možnosti, ki jih imajo pri preprečevanju nasilja v lokalih ter odgovornost, ki jo imajo v zvezi z javnim redom in mirom v lokalih.
6. Za reševanje te problematike bo potrebna velika angažiranost inšpekcijskih služb.

V vednost še to, da bo v mesecu aprilu Policijska uprava Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica organizirala posvet na temo delovanja varnostnih sosvetov z naslovom Policija in lokalna skupnost – skupaj za varnost." Nanj bodo povabljeni župani vseh občin na območju Policijske uprave Nova Gorica in komandirji policijskih postaj na tem območju. Zbranim bodo svoje izkušnje predstavili tudi župan Mestne občine Maribor mag. Boris Sovič in Policijske uprave Maribor, ki so na tem področju uspešni.