Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mestna občina Nova Gorica razpisuje nepovratne finančne spodbude za pospeševanje razvoja podjetništva v letu 2006

DATUM OBJAVE 24. april 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Subvencioniranju novih delovnih mest in stroškov samozaposlovanja je namenjeno skupno 13 mio SIT. Pri tem občina spodbuja zaposlovanje težje zaposljivih brezposelnih oseb, prvo zaposlitev brezposelnih oseb z doseženo srednjo, višjo ali visoko izobrazbo ter samozaposlitev oseb, ki so vključene v program Primorskega tehnološkega parka za spodbujanje ustanavljanja tehnološko usmerjenih podjetij.
Subvencioniranju investicij (začetnih ter investicij v posodobitev in razvoj dejavnosti) je namenjeno 22 mio SIT. Projektom inovacij, ki so bili v lanskem letu razpisani prvič in so precej pritegnili podjetnike in tudi inovatorje kot fizične osebe, je letos namenjeno še več, 6 mio SIT.
Tudi za prijavo skupnih projektov vsaj treh podjetij in vsaj enega nosilca znanja pričakujemo letos povečano zanimanje, saj jim namenjamo 4 mio SIT.
Kot pretekla leta bo subvencionirano tudi posebno usposabljanje zaposlenih v skupni višini 2 mio SIT. Prav na tem področju opažamo premalo interesa podjetij za posebna strokovna in specialistična izobraževanja za dvig kakovosti proizvodov, učinkovitosti in inovativnosti. Želimo si več vlaganj v sodobna znanja na področju upravljanja (podjetja in tehnologije proizvodnje), trženja, razvoja inovativnosti na vseh področjih dela ter dodajanje specialnih znanj v vse faze proizvodnje.
Upravičenci do sredstev so mala in srednja podjetja ter samostojni podjetniki, ki imajo sedež v Mestni občini Nova Gorica ali investirajo v tej občini. Za sofinanciranje stroškov samozaposlitve in določenih vrst inovativnih projektov pa so upravičenci tudi fizične.
Javni razpisi so odprti do 5.julija 2006, prijavljene aktivnosti pa morajo biti realizirane v obdobju od vključno 16.11.2005 do vključno 15.10.2006.
Razpisi so objavljeni v Uradnem listu RS št 43/2006 ter na spletni strani Mestne občine www.nova-gorica.si v rubriki 'Aktivni razpisi', kjer je objavljena tudi vsa razpisna dokumentacija. Oboje pa je na razpolago interesentom tudi na Oddelku za gospodarstvo Mestne občine Nova Gorica (tel. 33 50 171).