Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Izjava župana Mirka Brulca ob neizvolitvi v nadzorni svet HIT-a

DATUM OBJAVE 20. december 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

"Skupščina družbe Hit je danes na predlog Kapitalske družbe sprejela sklep o imenovanju novega nadzornega sveta družbe Hit, v katerem pa v nasprotju z Zakonom o igrah na srečo ni predstavnika lokalne skupnosti, torej mene, župana Mestne občine Nova Gorica, Mirka Brulca, ki me je za predstavnika imenovalo vseh pet občin, delničark HIT-a v višini 33% ( Občina Šempeter-Vrtojba, Občina Kranjska Gora, Občina Rogaška Slatina, Mestna občina Novo mesto in Mestna občina Nova Gorica).

Procedura konstituiranja nadzornega sveta družbe je bila s takšnim ravnanjem kršena. Po Zakonu o igrah na srečo se člani nadzornega sveta imenujejo, ne pa volijo. Predvsem pa zakon jasno določa, da imajo lastniki pravico, da so proporcionalno zastopani v nadzornem svetu. Sam sem kot župan Mestne občine Nova Gorica na podlagi sporazuma z ostalimi štirimi občinami, ki so solastnice družbe Hit, dobil izrecno pooblastilo, da zastopam interese vseh teh lokalnih skupnosti. Ker v tem primeru zastopam povsem enako velik del kapitala kot Slovenska odškodninska družba in Kapitalska družba, je prišlo do očitnega kršenja zakonodaje in pravic lokalnih skupnosti kot solastnic družbe.

Sprejeti nasprotni predlog pomeni, da se bo članstvo v nadzornem svetu konstituiralo drugače, kot je predpisano v 61. členu Zakona o igrah na srečo. Izvoljeni član, ki naj bi po predlogu dveh večinskih lastnikov (SOD in KAD) predstavljal lokalne skupnosti, ni legitimni predstavnik lokalne skupnosti. Predvsem pa je nedopustno, da si SOD in KAD jemljeta pravico in ocenjujeta, kdo bo pravi ali nepravi predstavnik Nove Gorice in drugih občin, ki so solastnice družbe.

Mestna občina Nova Gorica bo kot predstavnica največjega števila delnic lokalnih skupnosti za zaščito lokalnih skupnosti, delničarjev HIT-a, vložila tožbo za ugotovitev ničnosti sklepa.

Osebno me zelo skrbi ravnanje večinskih lastnikov, ki očitno samovoljno tolmačijo zakonodajo. Nenazadnje so večinski lastniki državne družbe."

Župan Mestne občine Nova Gorica, Mirko Brulc

Nova Gorica, 20.12.2005.