Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Jutri začetek Evropskega regionalnega gospodarskega foruma EREF 2005 v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 26. oktober 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Organizatorja foruma sta Mesta občina Nova Gorica in Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje v Bruslju. Forum bo ocenil uresničevanje ciljev Lizbonske strategije na ravni evropskih regij. V ta namen se bodo zbrali predstavniki regionalnih in mestnih oblasti, njihovih specializiranih in javno-zasebnih agencij, združenj lokalnih skupnosti, podjetij i poslovnih združenj, raziskovalnih organizacij in drugih centrov znanja in izobraževanja, iz držav Evropske unije, pristopnic in iz vseh držav JV Evrope. V okviru Foruma se torej zbirajo dejavniki iz vseh področij, ki imajo pomembno vlogo v ustvarjanju pogojev za bolj konkurenčno, na znanju zasnovano gospodarstvu in družbo. Izmenjali bodo svoje izkušnje, se seznanili z najboljšimi praksami ter ocenili možnosti intenzivnejšega regionalnega, čezmejnega in med-regijskega sodelovanja.

Forum ima tri glavne cilje:
 razprava o uveljavljanju lizbonske strategije na regionalni ravni, s poudarkom na konkretnih programih, ukrepih in politikah;
 predstaviti izkušnje sodelujočih regij v koriščenju EU skladov (strukturni in kohezijski skladi, instrumenti skupne kmetijske politike ter komunitarni programi);
 vzpodbuditi in olajšati kontakte med potencialnimi partnerji za regionaln, čezmejno in med-regijsko sodelovanje, vključujoč partnerje iz Srednje in JV Evrope.

Šest regij bo predstavilo svoje pozitivne izkušnje pri izvajanju instrumentov in politik za krepitev konkurenčnosti: Flandrija, Furlanija julijska krajina, Lombardija, Slovenija, avstrijska Štajerska in regija Stokholm. Dobre prakse bodo predstavile tudi druge regije (Emilia-Romagna, Baden Wuertenberg,Valencia, Lapland-Oulu, Katalonija in ostale).