Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan Mirko Brulc sprejel francoske dijake

DATUM OBJAVE 07. oktober 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Sprejema se je v spremstvu ravnateljice Srednje lesarske šole Nova Gorica Darinke Kozinc udeležila celotna francoska delegacija, ki jo sestavljajo dva učitelja in sedem dijakov. Ravnateljica Kozinčeva je uvodoma predstavila bogato in plodno sodelovanje med šolama. Prednost sodelovanja je izmenjava izkušenj, spoznavanje kulture in primerjava šolskih sistemov. Kot je povedala ravnateljica, so naši dijaki v lanskem letu obiskali francosko šolo, letos pa je naša šola gostiteljica francoskih dijakov.
Župan je gostom izrekel dobrodošlico, orisal zgodovino Goriške in predstavil mesto ter gospodarski položaj. Ob koncu se je zahvalil ravnateljici Darinki Kozinc za vloženi trud v to mednarodno sodelovanje in obenem dejal, da je projekt Leonardo da Vinci dokaz, da se je aktivno mednarodno sodelovanje na vseh ravneh odvijalo že pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo.
V času, ki ga bodo francoski dijaki preživeli v Novi Gorici, bodo skupaj z našimi dijaki oblikovali izdelke iz lesa, ki jih bodo ob koncu celotnega projekta tudi razstavili. Obenem pa bodo spoznavali zgodovino in kulturo našega področja.