Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk madžarske delegacije iz Županije Baranya, 1.-2. junij 2005

DATUM OBJAVE 03. junij 2005
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc je v četrtek, 2. junija 2005, sprejel madžarsko delegacijo iz Županje Baranya, ki je prišla na dvodnevni obisk v Novo Gorico. Delegacijo je vodil podpredsednik Županije Baranya Peter Tasnadi, spremljali pa so ga še svetovalec za gospodarstvo Istvan Bimbo in svetovalka za mednarodne odnose Erika Dudas ter direktor Centra za preprečevanje zlorabe dr. Szemljac Janos.
V pogovoru je bila izpostavljena predvsem želja po sodelovanju na gospodarskem področju, v ta namen so predstavniki iz Madžarske obiskali nekatera lokalna podjetja, obenem so potrdili tudi udeležbo na Evropskem regionalnem gospodarskem forumu, ki se bo jeseni odvijal v Novi Gorici, slovenske gospodarstvenike pa so povabili na gospodarski sejem, ki bo oktobra potekal v mestu Pecs. Sejem bo spremljala tudi razstava, zato so na Madžarsko povabili tudi umetnike iz našega prostora. Na sprejemu je bila med drugim izražena namera po sodelovanju med sorodnimi institucijami, ki delujejo na kulturnem področju.
Obisk je bil koristen tudi zaradi navezave stikov med strokovnjaki s področja zdravstva, predvsem preprečevanja zasvojenosti, saj se obe skupnosti soočata s podobno problematiko, tudi statistični podatki kažejo nekatere podobnosti. Gostje so si ogledali Zdravstveni dom Nova Gorica, prostore metadontske ambulante, skupnost Srečanje na Kostanjevici in Mostovno.
Podpredsednik županije je na koncu sprejema izrazil tudi željo po izmenjavi izkušenj pri prijavljanju na razpise v okviru evropskega programa Interreg.