Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Olimpijski ogenj v Sloveniji najprej v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 19. januar 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Posebna pozornost bo posvečena mladim, zato bo plamenico na trgu pričakala množica okoli 1000 otrok, učencev in dijakov z obeh strani meje, z njimi pa bodo tudi goriški športniki, ki so se v preteklosti udeležili olimpijskih in paraolimpijskih iger (Marko Sever) ter udeleženka specialne olimpijade Anja Pirjevec. Dogodek bo povezoval goriški športni novinar in komentator Ervin Čurlič.

Predvidena ura prihoda olimpijskega ognja je 10.38. Takrat bodo otroci v zrak spustili balone z olimpijskim znakom. Olimpijski ogenj bo prevzel Jure Franko, prvi slovenski prejemnik medalje na zimskih olimpijskih igrah in sicer leta 1984 v Sarajevu.

Na prireditvi bosta med drugimi prisotna župana obeh Goric, Vittorio Brancati (Občina Gorica) in Mirko Brulc (Mestna občina Nova Gorica) ter predsednik Goriške pokrajine (IT) in predsednik pokrajinskega odbora C.O.N.I. Giorgio Brandolin. Vsi trije so na današnji skupni novinarski konferenci poudarili pomen vrednot miru, prijateljstva in sožitja, za katere se v svetu zavzema tudi Olimpijski komite. Nov trg na meji je prav zaradi sporočilnosti idealno mesto za prevzem ognja od sosedov Italijanov, saj simbolizira trg sožitja, sprave in prijateljstva.

VLJUDNO VABLJENI!