Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Protokol o sodelovanju - izredna seja

DATUM OBJAVE 03. oktober 2002
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo, 2. oktobra 2002, je v na sedežu Goriške pokrajine v Gorici potekala izredna seja Protokola o sodelovanju. Uvodnemu pozdravu s strani sedanjega predsednika Protokola, župana Občine Gorica Vittoria Brancatija, so sledila kratka poročila koordinatorjev štirih delovnih komisij.
Posebna točka dnevnega reda je bila namenjena problematiki čezmejne delovne sile, o kateri je poročal župan Mestne občine Nova Gorica Črtomir Špacapan. Na osnovi predhodnih razgovorov z najvišjimi predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, Ministrstva za zunanje zadeve in Službe vlade za evropske zadeve je prisotne seznanil s stališčem slovenske strani. Omenjena ministrstva načeloma podpirajo sporazum v zvezi s čezmejno delovno silo pod pogojem, da ga podpišeta obe državi. Tako zahteva tudi pridružitveni sporazum z EU, kjer so predvideni izključno meddržavni sporazumi in ne sporazumi med državo in regijo. Člani Protokola so sprejeli sklep, da se čimprej pozove pristojne organe in se sporazum predloži obema vladama v obravnavo.
V nadaljevanju je zunanja svetovalka Občine Gorica, gospa Mia Capellari, predstavila projekt "Čezmejne pobude med lokalnimi in regionalnimi oblastmi v regijah EU, ki mejijo na države kandidatke" - postavka B 5.3003 – 2002/C 174/09. Projekt so pripravili Občina Gorica, Goriška pokrajina, Mestna občina Nova Gorica, GZS Območna zbornica za severno Primorsko in Trgovinska zbornica v Gorici. Osrednji cilji projekta so: na evropskem nivoju predstaviti in ovrednotiti dejavnosti Protokola o sodelovanju, pridobiti finančna sredstva za nemoteno delovanje Protokola in za štiri specifične pobude v okviru posameznih delovnih komisij, poglobiti znanje sedanjih članov Protokola na področju priprave in izvajanja skupnih projektov v skladu s merili in navodili EU. Člani protokola so sklenili, da se projekt prijavi na istoimenski razpis Evropske komisije do 31. oktobra 2002.
Na koncu je župan Brancati prisotne seznanil s prošnjo podjetja Ater iz Gorice in Stanovanjskega sklada Nova Gorica za vključitev v Protokol o sodelovanju. Člani Protokola so predlog soglasno sprejeli.