Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Minister Presečnik zagotovil dogovorjeno gradnjo solkanske obvoznice

DATUM OBJAVE 04. november 2003
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Župan je uvodoma izpostavil veliko željo lokalne skupnosti po čim prejšnjem dokončanju tega projekta in dodal, da bo leta 2006 v Solkanu Svetovno mladinsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Tako velika mednarodna prireditev pa po županovih besedah zahteva urejeno infrastrukturo, kar je razlog več za čim prejšnjo izgradnjo obvoznice. Ob tem je ministra vprašal po verodostojnosti informacij, ki so se pojavljale v javnosti, po katerih naj bi se sredstva za obvoznico s strani države zmanjševala, kar je dodatno vzbujalo nezadovoljstvo pri prebivalcih tega območja.
Minister Jakob Presečnik in direktor Direkcije RS za ceste Vili Žavrlan sta županu in ostalim prisotnim zagotovila, da bo gradnja potekala na osnovi dogovorov med direkcijo in Mestno občino Nova Gorica z začetka letošnjega leta, kar pomeni, da bo obvoznica zgrajena do leta 2007. Gospod Žavrlan je poudaril, da naj bi tako v začetku leta 2005 bil zgrajen predor in če bo teklo vse po načrtih, je mogoče po njegovih besedah pričakovati dokončanje del na obvoznici morda že leta 2006, vsekakor pa leta 2007. Res pa je, kot je dodal, da finančna konstrukcija za obvoznico še ni v celoti pokrita, saj še vedno ni določen vir za 860 milijonov tolarjev, vendar se predvideva, da bo njihovo pokritje zagotovljeno naknadno v letu 2007.

V nadaljevanju je župan izpostavil problem izgradnje priključka na avtocesto v Vogrskem in obvoznice Vogrsko-Bukovica. Direktor Direkcije RS za ceste Vili Žavrlan je v odgovoru na to vprašanje predlagal kratkoročno osredotočenje na en velik projekt, v tem primeru na solkansko obvoznico, saj bi bila vzporedna izpeljava dveh tako zahtevnih projektov nerealna. Na njegov predlog sta se obe strani dogovorili, da se v letih 2004-2005 pripravi potrebna dokumentacija za izgradnjo, v letu 2006 pa naj bi nato lahko začeli z deli.

Župan je ministru in direktorju Direkcije RS za ceste predstavil tudi težave na državni cesti Nova Gorica – Lokve, ki je na določenih odsekih v zelo slabem stanju in bi jo bilo potrebno popraviti. Direktor Direkcije RS za ceste Vili Žavrlan je s tem v zvezi povedal, da v prihodnjem letu pripravljajo sanacijo poškodovanih vozišč v zimskem času in sicer po prioritetni listi glede na število prometa in število nevarnih in izpostavljenih mest. Predlagal je, da se ustrezno rešitev išče v okviru tega projekta.

Ob koncu je načelnik Oddelka za infrastrukturo Mestne občine Nova Gorica Oton Mozetič izpostavil še problematiko soglasij za ureditev prehodov za pešce na državnih cestah v občini. Gospod Žavrlan mu je pojasnil, da potem, ko so kot direkcija o želji za ureditev prehodov za pešce obveščeni, skupaj z občino, policijo in inšpekcijo opravijo ogled in običajno, če le ni posebnih neustreznih pogojev, izdajo soglasje za ureditev prehodov.