Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpisan sporazum o vzpostavitvi in pričetku delovanja Fakultete za uporabne družbene študije v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 03. oktober 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Slavnostni govornik na današnji slovesnosti ob podpisu sporazuma je bil predsednik Vlade RS Janez Janša, ki je pohvalil prizadevanja novogoriške občine in podjetij, ki so se tako aktivno vključila v razvoj visokega šolstva na Goriškem, in zaželel, da bi se nove fakultete razveselili študenti z obeh strani meje. Župan MO Nova Gorica Mirko Brulc pa je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je Mestna občina Nova Gorica samo v zadnjih štirih letih za potrebe visokega šolstva na Goriškem namenila 500 milijonov tolarjev, kar pomeni, da lokalna skupnost odločno in trdno podpira razvoj visokega šolstva na Goriškem.

Sicer pa je z ustanovitvijo Fakultete za uporabne družbene študije je v Novi Gorici nastal nov center uporabnega družboslovnega znanja, ki se bo s svojo ekspertizo umestil v lokalno, regijsko in nacionalno gospodarstvo in trge dela, ki bo izkoristil številne še neizkoriščene možnosti v razvoju družbenih ved na nacionalnem nivoju in ki se bo uspešno vključeval v mednarodno okolje in trende razvoja družbenih ved. Fakulteta bo sledila načelom interdisciplinarnosti, usmerjenosti v mednarodni prostor, kakovosti in odličnosti poučevanja in raziskovanja ter uporabnosti.



Oktobra 2007 bo fakulteta začela izvajati dodiplomski študijski program Uporabne družbene študije in podiplomski študij Medkulturni menedžment.

Fakulteta razvija nove študije s področja aplikativne informatike, poslovnih študij, regionalnih študij in v sodelovanju z Univerzo Sigmunda Freuda (Dunaj) s področja psihoterapije.