Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gradnja novega trgovskega centra Qlandie na Paludah v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 09. oktober 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Hypo Leasing vstopa v projekt izgradnje trgovskega centra Qlandia v Novi Gorici s strateškim partnerjem MID Investicije d.o.o., ki skrbi za pridobivanje zemljišč, izgradnjo objekta in oddajo v najem. Hypo Leasing pa pokriva področje pravne podpore, financiranja projektov in upravljanje centra oddanega v najem.

Izjava župana MO Nova Gorica - Mirko Brulc:
"Zelo sem zadovoljen, da se mesto odpira za nove investicije, za prihod novih trgovskih centrov, ki bodo nedvomno popestrili in povečali konkurenčnost ponudbe na Goriškem. Nov trgovski center na Paludah bo nastal v predelu Nove Gorice, kjer bo v bodoče nastalo eno od novih središč mesta, saj se na tem območju mesto širi proti vzhodu. Investitor bo ob gradnji novega trgovskega centra zgradil krožno križišče na Grčni, kar bo velika pridobitev za mesto. Bodoči uporabniki novega centra bodo tudi Italijani, ki bodo v mesto v prihodnosti prihajali tudi preko najbolj naravne povezave obeh mest po Erjavčevi ulici, saj se upravi obeh Goric trudimo, da bi uredili to povezavo in dosegli, da bi bila prehodna tudi za osebna vozila."

Izjava vodstva MID Investicije, d.o.o. – Robert Herzog:
''Qlandia v Novi Gorici se bo razprostirala na 25.000 m2 oz. 22.000 m2 neto prodajnih površin, ponuja 550 zunanjih parkirnih mest in pa 650 parkirnih mest v podzemni garaži, kjer bodo lahko parkirali kupci 40 različnih trgovin in lokalov. Največji najemnik bo Interspar, poleg pa bodo še večji najemniki, kot so Hervis, New Yorker, Bofex, Vele, Sportina in seveda še številni drugi, ki bodo s svojo ponudbo zagotovo popestrili in obogatili deželo nakupov. Investicijska vrednost projekta znaša 7,2 milijarde tolarjev in bo zagotovila preko 350 delovnih mest ter podjetnikom odprla nove možnosti poslovnega sodelovanja,'' pravi direktor MID Investicije d.o.o., Robert Herzog.

Izjava vodstva Hypo Leasing d.o.o. – Anton Romih:
''Pri izgradnji Qlandie v Novi Gorici se bomo zavzemali za čimbolj raznovrstno strukturo ponudbe in integracijo lokalnega gospodarstva. Z dodatno ponudbo bo nesporno zagotovljena tudi večja konkurenca, katere učinkov bodo najbolj veseli potrošniki. Odraz zdrave konkurence je namreč višja kakovost in cenovna dostopnost blaga in storitev,'' pravi Romih in nadaljuje: ''Pri načrtovanju centra sledimo smernicam in željam lokalnega okolja, saj želimo zgraditi trgovski center, ki bo prebivalcem Nove Gorice pisan na kožo in se bodo v njem zares dobro počutili. Z izgradnjo krožišča pa želimo vsem obiskovalcem olajšati dostop do centra in prispevati k širjenju prometnih povezav v Novi Gorici z novo izvozno cesto na Grčni,'' zagotavlja generalni direktor Hypo Leasing d.o.o., Anton Romih.