Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Sklenjena pogodba za izgradnjo zadnje faze solkanske obvoznice

DATUM OBJAVE 07. november 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Finančni delež, ki ga za izvedbo zaključnih del prispeva Ministrstvo za promet, Direkcije Republike Slovenije za ceste, znaša 903.4 milijona tolarjev, Mestna občina Nova Gorica pa dobrih 91 milijonov tolarjev. Stroški gradnje celotne obvoznice, pri čemer je sofinancerski delež Mestne občine Nova Gorica 25 %, znašajo 3,6 milijarde tolarjev.
Zaključna dela obsegajo dokončanje izgradnje 1.9-kilometrskega odseka, na katerem so že izvedena zemeljska dela in oporne konstrukcije, izgradnjo 200-metrskega odseka ceste in 100-metrske galerije. V okviru zaključnih del je predvidena tudi semaforizacija križišča v Solkanu in izgradnja križišča v Ščednah, izvedba protihrupnih ukrepov, prestavitev komunalnih, elektro in telekomunikacijskih vodov, izvedba javne razsvetljave ter krajinska ureditev.
V okviru izgradnje obvoznice so bili doslej zgrajeni krožno križišče s podhodom za pešce in kolesarje, dovozna cesta, viadukt in 245 metrov dolg predor. Trenutno so v gradnji podhodi na bodoči trasi, pričetek izvedbe zaključnih del pa je predviden v drugi polovici novembra.
Zaključek gradnje obvoznice Solkan, s čimer bo iz osrednjega dela mesta izločen tranzitni promet, ki poteka iz Vipavske doline proti Soški dolini in Goriškim Brdom, je predviden koncem leta 2007.