Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Forum prihodnosti na skupnem trgu obeh Goric

DATUM OBJAVE 23. oktober 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica

V petek, 27. oktobra 2006, bo med 18. in 20. uro na novem trgu pred novogoriško železniško postajo potekal Forum prihodnosti - Forum Evrope. Gre za javni državljanski forum o prihodnosti Evropske unije, ki ga organizira Evropski parlament v vseh državah članicah in ki bo v takšni obliki v Sloveniji organiziran prvič. Posvečen bo predvsem razpravi o slovensko - italijanski schengenski meji in medregionalnem sodelovanju, na njem pa bo lahko sodeloval vsak državljan

Svojo aktivno udeležbo na forumu so že napovedali: Borut Pahor in Alojz Peterle, slovenska poslanca v Evropskem parlamentu, Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica, Vittorio Brancati, župan Občine Gorica (IT) in Enrico Gherghetta, predsednik Goriške pokrajine (IT). VAŠ GLAS SE SLIŠI IN VAŠE MNENJE ŠTEJE! Vsak državljan se lahko vključi v forum, na katerem bo tekla razprava zlasti o področjih, ki neposredno zadevajo kakovost življenja prebivalcev na obmejnih področjih. Govora bo o vprašanjih Schengenske meje, regionalnem sodelovanju, regionalnih skladih.
Izsledki foruma bodo predstavljeni na odborih in ustreznih telesih v Evropskem parlamentu, kjer tudi vaš glas odloča o skupni prihodnosti.

Forum bosta povezovali novinarki Barbara Zrimšek in Nicoletta Spina. Forum prihodnosti organizirajo Informacijski pisarni Evropskega parlamenta za Slovenijo in Italijo, Klub Evropa in Mestna občina Nova Gorica.