Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Drsališče v središču Nove Gorice

DATUM OBJAVE 05. december 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Ledena ploskev v velikosti 15X30 metrov stoji na Kidričevi cesti v centru Nove Gorice. Drsališče s pestro gostinsko ponudbo in ostalo prireditveno infrastrukturo je zimska nadgradnja Poletne plaže, ki je zaznamovala poletje v Novi Gorici. Lokacijo drsališča je družba Hit izbrala v soglasju z Mestno občino Nova Gorica in Policijsko upravo Nova Gorica. Izbrana lokacija je po mnenju vseh najustreznejša, saj omogoča postavitev ustrezne infrastrukture in minimiziranje prometnih težav zaradi zaprtja določenega dela ceste v središču mesta.

Poleg samega drsališča bodo celotno obdobje delovanja Zimske plaže zaznamovale številne aktivnosti, ki bodo v veliki meri namenjene otrokom in mladini. Odprtje Zimske plaže v sredo, 6. decembra bo pospremila glasbena skupina Čuki, drsalna revija in številne druge aktivnosti. Drsanje bo vse dni brezplačno, v celotnem obdobju se bodo zvrstile modne revije, šola drsanja, hokejske tekme, številne prireditve z različnimi glasbenimi izvajalci. Vmes bo seveda tudi nekaj večjih prireditev. Prva bo spremljala odprtje novega hotelskega dela igralniško-zabaviščnega centra Perla, dan po odprtju, v petek, 22. decembra 2006, bo namreč v Novi Gorici nastopila glasbena skupina Siddharta, na božični dan pa bo na ledeni ploskvi nastopila Neisha. Družba Hit je letos v dogovoru z občino prevzela organizacijo silvestrovanja, kjer bodo na velikem odru nastopili številni izvajalci, vstop v leto 2007 pa bo zaznamoval polnočni ognjemet. V dneh večjih prireditev bo zaprt večji del Kidričeve ceste, vsem lokalnim prebivalcem pa bo omogočen ustrezen dostop v mesto.

Odločitev o Zimski plaži v veliki meri temelji na izredno pozitivnih odzivih novogoričanov na Poletno plažo. V obsežni terenski javni raziskavi je namreč projekt Poletne plaže pozitivno ocenilo kar 98 odstotkov vprašanih, 85 odstotkov vprašanih pa je izrazilo željo, da bi nekaj podobnega organizirali tudi pozimi, pri čemer si je velika večina zaželela prav drsališča. Podroben program vseh prireditev bo znan do odprtja, 6. decembra, vse natančne informacije bodo od srede na voljo tudi na spletnem naslovu www.zimskaplaza.si.

Obratovalni čas Zimske plaže bo med tednom od 10. ure dopoldne do 23. ure, ob vikendih in prazničnih dneh pa do 1. ure. Izjema bo seveda Silvestrovo, ko bo zabava trajala pozno v noč.