Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prižig lučk na skupnem trgu na meji

DATUM OBJAVE 15. december 2006
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Prvič sta občini Prižig lučk na meji organizirali decembra 2004, torej v letu vstopa Slovenije v Evropsko unijo. Prireditev je na trgu še posebej zaživela, saj tistega decembra na njem prvič ni bilo več mejne ograje. Župana obeh Goric Mirko Brulc in Vittorio Brancati sta jo namreč odstranila februarja leta 2004. Prireditev so leta 2004 in 2005 oblikovali zlasti otroci in sicer tako z ene kot z druge strani meje. Letošnjo prireditev s kulturnim programom bodo tudi oblikovali mladi in sicer skavti s pesmijo. Prireditev bo potekala v slovenskem in italijanskem jeziku.

Tako kot vsako leto doslej pa je Mestna občina Nova Gorica prižgala lučke na smreki iz Trnovskega gozda, ki je postavljena na travniku pred občinsko stavbo. Tudi letos smo smreko podarili Občini Gorica, lučke na njej bodo na prireditvi na Travniku v Gorici zažarele danes zvečer. Občina Gorica pa nam je letos podarila figure za jaslice. Na ogled bodo postavljene v avli Mestne občine Nova Gorica in sicer predvidoma od torka, 19. decembra, dalje. Postavitev jaslic pripravlja Srednja lesarska in gradbena šola - TŠC Nova Gorica.