Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Posvet s predsedniki krajevnih skupnosti v Mestni občini Nova Gorica

DATUM OBJAVE 17. januar 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Predstavniki mestne občine so predsednike krajevnih skupnosti najprej seznanili s spremembami pri pripravi proračuna mestne občine. Finančni načrti krajevnih skupnosti bodo namreč v proračunu mestne občine za leto 2007 in 2008 prikazani kot del proračuna. Zato bo že iz samega proračuna neposredno razvidno, s kolikšnimi sredstvi razpolagajo posamezne krajevne skupnosti in za kakšne namene jih lahko uporabijo. Nadalje so bile predsednikom predstavljene osnovne informacije o spremembah finančnega poslovanja glede na spremenjen način oblikovanja proračuna. Na predlog, da bi se oblikovala skupna računovodska – finančna služba za potrebe krajevnih skupnosti, ki bi delovala v okviru občinske uprave, so zbrani glasovali za njeno ustanovitev in obenem zagotovili, da bodo njene storitve tudi koristili.
V nadaljevanju je vodja kabineta župana Bogdan Žižmond Kofol predsednike krajevnih skupnosti seznanil z novostmi v zvezi z javnim naročanjem. V imenu občinske uprave je predlagal, da sveti krajevnih skupnosti sprejmejo ustrezne akte, ki bodo zagotovili pravno pravilno javno naročanje. Uprava pa je že pripravila zakonsko pravilne osnutke. Notranja revizorka Vesna Mikuž pa jim je predstavila področje notranjega nadzora javnih financ, njegov pomen, novosti iz zakonodaje in možne rešitve zakonsko obveznega notranjega revidiranja krajevnih skupnosti. Revizorka bo predsednikom nudila tudi vso potrebno strokovno pomoč, še posebej pri pripravi izjave o oceni notranjega nadzora javnih financ. Prav tako bo občinska uprava pripravila izobraževanje za predsednike na temo finančnega poslovanja.
Predsedniki krajevnih skupnosti so bili s sklicem posveta zadovoljni, saj so po njihovem mnenju taka srečanja potrebna in jih pričakujejo tudi v prihodnje. Ponovno so se namreč pokazale razlike med posameznimi krajevnimi skupnostmi, saj se te kažejo že v obsegu, težavah, s katerimi se srečujejo, načinom dosedanjega poslovanja ipd.