Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nagrada treh občin za čezmejno sodelovanje za leto 2007

DATUM OBJAVE 28. februar 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

V preteklih dneh se je v prostorih Mestne občine Nova Gorica sestala Komisija za podelitev nagrade treh občin (Nova Gorica, Gorica in Šempeter-Vrtojba) za čezmejno sodelovanje.

Priznanje, letos že tretjič, se podeljuje občanom, ustanovam, društvom ali podjetjem s stalnim bivališčem oziroma sedežem v občinah pobudnicah ali izven, ki so se posebno odlikovali pri razvijanju in spodbujanju čezmejnega sodelovanja. Nagrado se lahko podeli tudi posthumno.

Nagrada, reprodukcija čezmejnega mozaika, ki ga je oblikoval umetnik Franko Vecchiet, se podeljuje vsako leto praviloma ob obletnici prve pisne omembe Gorice in Solkana (28. april) ter vstopa Slovenije v Evropsko unijo (1. maj).

Komisija, ki jo sestavljata po dva predstavnika Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica ter en predstavnik Občine Šempeter-Vrtojba in jo koordinira Bernard Špacapan, soglasno določi dobitnika nagrade za posamezno leto.

Prvo nagrado za čezmejno sodelovanje treh občin je leta 2005 prejela skupina likovnikov z obeh strani državne meje 2XGO, ki se je oblikovala v sedemdesetih letih. Delovanje skupine 2xGO je eno najpomembnejših in najplodnejših obdobij kulturnega sodelovanja in ostaja vzor današnjemu čezmejnemu sodelovanju. Preteklo leto pa so tri občine nagradile prizadevanja Goričanke Nadje Velušček kot scenaristke in soavtorice dokumentarnega filma Moja meja – Il mio confine. Pri izbiri nagrajenca za leto 2007 bo komisija upoštevala morebitne predloge posameznikov, skupin, društev ali podjetij, ki morajo biti vloženi na vsaj eno izmed treh občin do 20. marca 2007. Vaše predloge lahko pošljete na naslednje naslove:

Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica;
Občina Šempeter-Vrtojba, Cesta goriške fronte 11, 5290 Šempeter pri Gorici;
Comune di Gorizia, Piazza Municipio 1, I-34170 Gorizia.