Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani o projektu "Varovanje vodnega vira Mrzlek in oskrba prebivalstva s pitno vodo Trnovsko - Banjške planote, Goriških Brd in Vipavske doline"

DATUM OBJAVE 23. april 2007
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Mestna občina je ob informaciji, da so z uveljavitvijo nove finančne perspektive projekti razdeljeni na "velike in male projekte", od katerih "velike projekte" potrjuje Evropska komisija, "male projekte", med katere spada tudi projekt "Varovanje vodnega vira Mrzlek in oskrba prebivalstva s pitno vodo Trnovsko - Banjške planote, Goriških Brd in Vipavske doline", pa Bruselj vrne v odločanje državam članicam, navezala stike s Službo Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko. V koordinaciji omenjene službe se bodo predvidoma v začetku maja srečali vsi trije župani, pripravljalci projekta in predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, da bi se pogovorili o nadaljnjem postopku za realizacijo projekta. Po informacijah, ki jih imajo vse tri občine, naj bi država za projekt zagotovila sredstva v okviru finančne perspektive EU za obdobje 2007 – 2013 – "Urejanje oskrbe z vodo in čiščenje in odvajanje odplak". Župani vseh treh občin so prepričani, da bo projekt v Republiki Sloveniji čim prej ponovno potrjen, saj so že ob predhodni obravnavi pred pošiljanjem vloge v Bruselj, slovenski pristojni organi izdali projektu pozitivno soglasje. Po mnenju županov tako ni nikakršnega razloga za neuspeh projekta, saj je bilo vanj vloženo veliko truda ter je za prebivalce Trnovsko - Banjške planote, Goriških Brd in Vipavske doline izjemnega pomena. Njegova realizacija bi zagotovila kvalitetno pitno vodo na celotnem omenjenem območju.

Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko je župane tudi seznanila z usklajevanjem sistema reševanja vlog na vladni ravni ter jih obvestila, da pripravlja ustrezno uredbo. Glede na dobro sodelovanje z Ministrstvom za okolje in prostor in Službo vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko župani pričakujejo pozitiven razplet.